Iz Fokusa će na razgovorima sa strankama inzistirati na uvođenju 13. mirovine i reformi mirovinskog sustava

Ana Kanazir
22. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Iako predsjednik stranke Fokus nije ušao u Sabor, ipak je jedan mandat osvojio Dario Zurovec. On je na svojoj Facebook stranici zahvalio biračima na glasovima, a odlučio je i biti transparentan oko budućih planova. Kontaktirale su ga, kako kaže, sve vodeće stranke i zatražile razgovor. Otkrio je i programske stvari na kojima će inzistirati kroz te razgovore, a dvije od njih su uvođenje 13. mirovine i reforma mirovinskog sustava.

Umirovljenici na ulici, u krugu Dario Zurovec

Dario Zurovec | Foto: Screenshot Youtube, Pixaby

Dario Zurovec je gradonačelnik Svete Nedelje, ali i predstavnik stranke Fokus u Saboru. Na društvenoj mreži je objavio kako su mu se već obratile sve vodeće stranke i zatražile razgovor, a on će ih saslušati. Ipak, ima i neke programske zahtjeve na kojima će inzistirati u ovim razgovorima.

Kutija s natpisom izbori 2024.
Građani su rekli svoje: HDZ dobio 61 mandat, a Umirovljenici zajedno nisu prešli izborni prag

Izbori su prošli, ali situacija je i dalje vrlo neizvjesna. Naime, i dalje se ne zna tko će formirati Vladu niti tko će s kime pregovarati. Upravo zato je Dario Zurovec iz Fokusa odlučio biti transparentan i na Facebooku napisati kako su mu se javile vodeće stranke za razgovor. Dodao je i kako će razgovarati s njima i saslušati ih, ali i kako će se pri tome držati nekih programskih stvari na kojima će inzistirati.

Jedno od programskih stvari, iako na zadnjem 11. mjestu, je uvođenje 13. mirovine i reforma mirovinskog sustava, a uz to još se zalaže i za vaučerizaciju zdravstva i drugačiju organizaciju hitne medicinske pomoći, omogućavanje rada nedjeljom manjim tvrtkama koje to žele, manji PDV na proizvodnju hrane za pet posto i smanjenje PDV-a i trošarina na energente, režije, javni prijevoz.

Sve ostale zahtjeve možete pogledati i ispod u njegovoj objavi:

Na popodne održanoj konferenciji za novinare, otkrio je kako je poslušao svoje pratitelje i kako ne misli ulaziti u partnerstvo s HDZ-om.

– Kad sam rekao da mi je prihvatljiv razgovor sa svima, dosta je medija to izvuklo iz konteksta. Ja mogu pričati zaista sa svima, nemam zatrovane odnose ni s kime. Nisam Katarina Peović da sam posvađan sa svima. Što se tiče moje odluke, ljudi su mi na Facebooku direktno napisali svoje mišljenje i to ću ispoštovati. Kao što smo i dosad bili konstruktivni, tako ćemo i dalje. Cilj mi je da kao stranka ne stagniramo i da ne ostanemo samo na jednom mandatu, navodi index.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap