Ivica Zadro postao umirovljenik: “Morat ću malo poraditi na troškovniku”

Jasmina Grgurić
7. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Glumac Ivica Zadro napunio je 65 godina te s prvim danom 2020. postao umirovljenik. U kazalištu Komedija proveo je 35 godina, a prve tri godine radio je u ZKM-u. Iako u mirovini, Zadro s radom ne staje pa će ga publika imati prilike gledati na Dan žena u premijernoj izvedbi kultnih Gruntovčana u kazalištu Krempuh.

Ivica Zadro (Snimak zaslona/Nova TV)

Nakon gotovo 40 godina rada u kazalištu, 65-godišnji Ivica Zadro s prvim danom ove godine otišao je u mirovinu. No, radit će i dalje, ovisno o ponudama. Jedna od njih je i uloga birtijaša Martina u kultnim Gruntovčanima koji će premijerno na daskama kazališta Kerempuh prikazani biti na Dan žena.

Akademski glumac gotovo je cijeli radni vijek proveo u Komediji, a prve tri godine radio je u ZKM-u. Publika ga možda više pamti po televizijskim, često šankerskim i šefovskim ulogama kao u Jel me netko tražio, a nezaboravan je i kao Pero Vragec u Smogovcima.

“Ovo su mi prvi penzionerski koraci, još učim hodati kao umirovljenik. Ali zasad mi dobro ide, kupio sam si i pokaz pa se vozim. Samo ću morati voditi troškovnik i na tome malo poraditi, ipak sam ja penzionerska mladež” – rekao je Zadro za 24 sata na probi Gruntovčana.

Domaće serije u kojima smo 70-ih i 80-ih godina uživali ispred malih ekrana

Najveća razlika mu je u odnosu na radne dane što sada može uživati u osjećaju slobode, jer više nema obvezu, kaže, ujutro se negdje pojaviti. Raditi može i dalje prema ugovoru o djelu, ali se po zakonu zbog godina morao umiroviti.

To mu je otvorilo priliku da se okuša u drugom kazalištu, a za kerempuhove Gruntovčane smatra  da će biti prava uspješnica. Naime, Zadro je radio s autorom Gruntovčana, pokojnim Mladenom Kerstnerom, kao i s pokojnim Martinom Sagnerom, Dudekom, te sa Smiljkom Bencet, Regicom. Smatra da bi gospodin Kerstner bio zadovoljan onim što su napravili.

Ivica Zadro postao umirovljenik: “Morat ću malo poraditi na troškovniku”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap