Istraga protiv 82-godišnjaka zbog sudara u kojemu je poginuo motociklist

Jasmina Grgurić
8. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 82-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće na Malom Lošinju. Naime, umirovljenik je na križanju oduzeo prednost motociklistu koji je kasnije od zadobivenih ozljeda i preminuo.

Ilustracija: Pixabay (Fotografija nema veze s navedenim događajem)

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 82-godišnjaka zbog prometne nesreće koju je izazvao prošloga tjedna na Malom Lošinju, a koja je za posljedicu imala smrt 47-godišnjeg motorista.

Osnovano se sumnja da je 82-godišnji umirovljenik 3. lipnja 2021. na Malom Lošinju upravljao osobnim automobilom kršeći propise na način da prilikom skretanja ulijevo nije propustio vozilo iz suprotnog smjera, olako držeći da time neće ugroziti ostale sudionike u prometu, presjekavši put motociklisti, izvijestio je DORH.

Uslijed toga vozač motora je udario u njegov automobil, pao na tlo i zadobio više teških ozljeda od kojih je preminuo u KBC-u Rijeka.

Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci odredilo je okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom i donijelo rješenje o provođenju istrage.

 

Istraga protiv 82-godišnjaka zbog sudara u kojemu je poginuo motociklist
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap