Informatičke radionice u jednom gradu nude posebna znanja svim umirovljenicima

Ana Kanazir
27. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Mnogi umirovljenici se dobro snalaze u korištenju raznih alata poput e-maila, Vibera ili WhatsAppa, dok drugi imaju problem s time. Upravo zato u Karlovcu tvrtka Inkasator i Klub umirovljenika organiziraju radionicu u snalaženju s digitalnim alatima za sve starije građane. Prva radionica se održava 13. prosinca u 17 sati u karlovačkoj Knjižnici.

Ruke umirovljenika tipkaju na tipkovnici prijenosnog računala

Računalo | Foto: Unsplash

Informatička pismenost je vrlo važna, a može biti i više nego korisna. Kako bi umirovljenici mogli što bolje koristiti razne digitalne alate u Karlovcu će se održati posebne informatičke radionice.

Umirovljenici razgovaraju za istim stolom
Jedna županija je osigurala informatičku opremu za deset udruga umirovljenika

Informatičke radionice za starije osobe održat će se u knjižnici u Karlovcu. Prva od njih je na redu 13. prosinca u 17 sati, a učit će se o korištenju e-maila, WhatsAppa i Vibera. Sve organizira tvrtka Inkasator u suradnji s Klubom umirovljenika.

Ova, prva radionica, je organizirana kako bi starije osobe mogle bez problema slati poruke svojim unucima, kako se navodi na stranici radio-mreznica.hr. Nakon toga, početkom iduće godine će se održati radionica o kibernetičkoj sigurnosti kako bi se starije osobe mogle bez opasnosti služiti internetom. U ožujku će se okupiti sve tvrtke komunalnog sektora pa će im pojasniti kako se plaćaju računi, ali i kako se rade obračuni, reklamacije i prigovori.

– Mi smo se u svom poslovanju opredijeli za digitalne platforme koje nažalost ne mogu u potpunosti iskoristiti svi umirovljenici jer ne znaju. Ovim putem želimo ih obrazovati u tom području i pomoći im da se što bolje snalaze. To su neki prvi koraci kojima ih želimo približiti našim digitalnim procesima, rekla je direktorica tvrtke Inkasator, Andreja Barberić.

Copy link
Powered by Social Snap