Infarktna završnica meča Novaka Đokovića dovela njegovu 82-godišnju obožavateljicu do infarkta

Milan Dalmacija
17. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Infarktna završnica jednog teniskog meča Novaka Đokovića izazvala je infarkt kod 82-godišnje Petre Besermenji, inače njegove velike obožavateljice. Kad je u bolnici doznala da je Đoković ipak pobijedio, laknulo joj je. No, liječnici su joj svejedno zabranili gledanje tenisa.

Tenis | Foto: Unsplash

U sportu se često čuje izraz “infarktna završnica”, a svi oni koji su pratili utakmicu Hrvatske i Argentine ili barem raspucavanja jedanaesteraca koja su joj prethodila znaju kako su se osjećali u tom trenutku, pod velikim stresom i navalom adrenalina, gotovo pod infarktom.

Nogomet, doduše nije jedini sport koji može ozbiljno narušiti zdravlje, kako igračima, tako i onima koji ga prate. Zna to i 82-godišnja Petra Besermenji iz Sremske Mitrovice koju je obrat u jednom teniskom meču Novaka Đokovića zaista doveo u infarktnu završnicu. Zbog jednog Đokovićevog meča je 2018. dobila srčani udar kojeg je jedva preživjela.

svjetski dan srca
Kardiolog otkrio pet najčešćih uzroka infarkta i kako ga spriječiti

– Znala sam da igra s jakim protivnikom. Zato sam se brinula da ne izgubi. On je uvjerljivo vodio, ali kad je počeo naglo gubiti, kad je došao na 2-2, u meni se nešto pomutilo. Ugasila sam TV i legla. Ubrzo me počelo stezati u plećima, posvjedočila je za Espreso.

Ubrzo je završila u bolnici. Liječnicima u prvi mah nije rekla zbog čega je dobila srčani udar. Stanje joj se naglo poboljšalo kad je čula da je Đoković ipak pobijedio.

– Čujem da pričaju po sobama da je pobijedio. E, onda mi je bilo lakše. Mogla sam i ustati, govori ona.

Ipak, liječnici su doznali što je bio uzrok njenog infarkta pa su joj zabranili gledanje tenisa. Godinu dana prije infarkta imala je operaciju srca. Unatoč svemu, 82-godišnjakinja je i dalje velika Đokovićeva obožavateljica. Želja joj je ugostiti ga u svom domu.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap