Imate kućnog ljubimca? Pošaljite nam njegovu fotku i napišite što vam znači!

Jasmina Grgurić Zanze
17. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Kako bismo zajedno prebacili fokus sa zamornih, negativnih i ozbiljnih tema, odlučili smo se posvetiti kućnim ljubimcima. Koliko nam oni znače u životu, starosti i samoći, znate najbolje vi, stoga vas pozivamo da nam u inbox na našoj Facebook stranici ili na mail [email protected] šaljete fotografije vaših pasa, maca, papigica, ribica i ostalih ljubimaca zasebno ili s vama i vašim članovima obitelji te nam kratko napišete što vam oni znače.

Foto: Rawpixsel

Kada smo vas pitali što radite za vrijeme izolacije, mnogi ste nam slali slike svojih kućnih ljubimaca u kojima ste pronalazili životno zadovoljstvo i radost. Koliko nam znače naše životinje, najbolje se ogleda u teškim trenucima, iako oni i one sretne čine još sretnijima.

Istraživanja su potvrdila da kućni ljubimci imaju ljekoviti učinak na starije osobe, pogotovo u bolesti i samoći. Uz njih smo manje usamljeni, više se krećemo, imamo niži tlak i pravilnije otkucaje srca, bolje nam je i pamćenje, a samim time i kvaliteta života općenito.

Kućni ljubimci imaju ljekoviti učinak na starije osobe

Svakodnevna briga i druženje ujedno su i dobra tjelovježba, nismo sami, a ljubimci su i idealan “ledolomac” za socijalizaciju s drugim ljudima.

Dosad smo pisali o odabiru najpogodnijih psećih vrsta za seniore, kako udomiti, koje su životinje najbolje u starijoj dobi i slične teme koje su vas zanimale.

Koliko nam naši kućni ljubimci znače u životu općenito, a posebno u starosti, samoći ili bolesti, najbolje znate vi. U želji da zajedno kreiramo pozitivu, pozivamo vas da nam u inbox naše Facebook stranice mirovina.hr ili na mail [email protected] šaljete fotografije vaših kućnih ljubimaca, kratko ih predstavite te nam napišete što vam znače.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap