Imate kući stvari koje ne koristite? Prodajte ih preko interneta i zaradite, evo kako

Matej Markovinović
6. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Stara elektronika, cipele koje ste samo jednom obukli ili knjige koje vam samo stoje i skupljaju prašinu, mogu vam zaraditi koju kunu uz malo truda. Na internetu postoje brojne platforme za kupnju i prodaju, a najpoznatije od njih su Njuškalo, Facebook Marketplace, Index oglasi i Plavi oglasnik.

Foto: Unsplash

Zahvaljujući raznoraznim besplatnim i dostupnim platformama, prodavanje stvari preko interneta više nije nepoznanica. Štoviše, riječ je o aktivnosti koja vas istovremeno može zabaviti, a i “strpati” vam koju kunu u džep.

Ako, na primjer, u ormaru imate komad odjeće ili obuće koji ste obukli samo jednom ili pak u ladici imate stari mobitel koji još dobro radi, vi te stvari možete lako prodati preko internetskih oglasnika kao što su Njuškalo, Facebook Marketplace, Index oglasnik i Plavi oglasnik.

Njuškalo

Najpoznatija platforma za prodaju i kupnju stvari, vjerojatno je Njuškalo. Naime, Njuškalo nudi bezbroj artikala koje možete kupiti, ali i oglasiti. Za to se, naime, potrebno registrirati, pri čemu će biti potrebno upisati vaše osobne podatke.

Nakon toga, sve što je potrebno za oglašivanje je otići na Njuškalo putem mobitela ili računala, kliknuti gumb “predaj oglas” te upisati potrebne informacije, cijenu i učitati slike stvari koje prodajete. Sve je potpuno besplatno, osim ako prodajete automobil, tada je potrebno platiti određenu svotu za oglašavanje.

Screenshot: Njuškalo

Facebook Marketplace

Na Facebook Marketplace nije se potrebno registrirati, pod pretpostavkom da već imate Facebook profil. Kako biste mu pristupili, otvorite Facebook na mobiteli ili računalu te kliknite ikonicu koja izgleda poput štanda.

hrelić
Posjetili smo legendarni Hrelić: Evo kako najveći sajam "diše" u doba inflacije

Nakon toga, prikazat će vam se oglasi iz vaše okolice, kao i gumb “Prodaj” ili “Kreirajte novi oglas”. Kliknite na njega, odaberite što prodajete te ispunite potrebne informacije poput naslova oglasa, cijene, kategorije, stanja, opisa i slično.

Uz to, potrebno je i dodati fotografije artikla kojeg prodajete. Kad ste sve to ispunili, kliknite “Dalje”, pregledajte još jednom oglas, potom ga objavite.

Screenshot: Facebook Marketplace

Index oglasi

Index oglasi slični su po mnogočemu Njuškalu, pa je proces prijave gotovo identičan. Dakle, prije postavljanja oglasa, potrebno je upisati potrebne osobne podatke i napraviti profil.

Oglasa i kategorija ima na pretek, pa ćete sigurno pronaći prigodnu kategoriju za smjestiti vaš oglas. Valja istaknuti kako Index oglasi ne naplaćuju postavljanje oglasa za automobil.

Screenshot: Index oglasi

Plavi oglasnik

Oglasnik s najdužom tradicijom na ovoj listi, Plavi oglasnik, uz papirnato, ima i svoje digitalno izdanje. Proces registracije je jednak kao i na Index oglasniku te Njuškalu, pa ništa nije nepoznanica.

Sam dizajn stranice možda se doima malo zastario u trenucima, ali sasvim pristojno obavlja svoj posao. Oglas predajete klikom na “Predaj oglas” i ispunjavanjem svih potrebnih informacija o artiklu kojeg prodajete.

Screenshot: Plavi oglasnik

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap