Imamo pobjednika: Umirovljenik fotograf osvojio je žiri svojim radovima i uzeo čak dvije nagrade

Ana Kanazir
27. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Foto natječaj u kojem su sudjelovali samo umirovljenici organiziran je u Širokom Brijegu, a mogli su sudjelovati isključivo oni koji žive samo u ovom gradu, dok je tema također bila usko postavljena i vezana uz Široki Brijeg. Natječaj je trajao od rujna do 30. studenoga, a pobjednik je Jozo Vukoja s fotografijom ‘Kula’ (Talijanski bunker), dok je njegova fotografija ‘Svitanje’ zauzela treće mjesto.

kula

Pobjednička fotografija Kula | foto: Jozo Vukoja, Jabuka.tv

Organizator ovog posebnog foto natječaja je udruga Standard uz pokroviteljstvo grada Širokog Brijega, Kao što smo već pisali ovdje, pobjednike čeka novčana nagrada, a odabrana su tri pobjednika, odnosno dva pošto je umirovljenik Vukoja osvojio i treće mjesto.

Umirovljenica drži fotoaparat u rukama i oduševljena je prizorom
Foto natječaj samo za umirovljenike? I to je moguće, ali samo u Širokom Brijegu

Prvi ovakav natječaj u BiH i šire

Ovaj natječaj je jedinstven po temi, kao i po uvjetima, a to mu je bio i cilj od samog početka – pružiti umirovljenicima priliku da se pokažu. Fotografije su mogle biti snimljene i običnim mobitelom, a tema natječaja je bila Široki Brijeg.

– Htjeli smo organizirati nešto novo na polju kulture u Širokom Brijegu, i uspjeli smo, odradili smo prvi foto natječaj ali samo za umirovljenike, pod nazivom “Umirovljenici fotografi”. Prema komentarima profesionalnih fotografa, ovo je prvi natječaj ove vrste u BiH i susjednim zemljama, izjava je Udruge Standard iz Širokog Brijega, koju prenosi Jabuka.tv.

Ovime se osigurala uključenost umirovljenika u kulturni život, a kažu kako bi htjeli da se natječaj ponovi i iduće godine i uđe u tradiciju.

Bogata nagrada pobjedniku

Pobjednik Vukoja je dobio 500 konvertibilnih maraka za svoju fotografiju, odnosno oko 2.000 kuna koje su osigurali grad, tvrtka Namex i Udruga. Osim toga, njegova fotografija je i osvojila nagradu “Hoykin izbor”, drugo mjesto u natječaju je zauzela fotografija “Zvonik” Marice Galić, a treće mjesto fotografija “Svitanje”, pobjednika Vukoje.

– Čestitke odličnim autorima fotografija, uz napomenu da su ostale nenagrađene fotografije također tematski originalne, smještene u kontekst Širokog Brijega, ekologije, prirode, običaja, i imaju poruku, poručuju iz Udruge Standard.

Copy link
Powered by Social Snap