Idu li naši umirovljenici na ljetovanje: ‘S ovom mirovinom mogu do Havaja’

Matej Markovinović
2. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Potaknuti velikim vrućinama koje su pogodile cijelu Hrvatsku, odlučili smo napraviti anketu i pitati naše čitatelje idu li ove godine na ljetovanje. U anketi je sudjelovalo 817 ispitanika, od kojih je njih gotovo polovica odgovorila da si ne može priuštiti ljetovanje.

Foto: Unsplash

Prvi ovogodišnji toplinski udari pokucali su na vrata prošloga mjeseca, a s njima i želja da se negdje otiđemo osvježiti. Neki, stoga, biraju otići na planine, neki pak spas traže na plaži uz lagani povjetarac u kosi i miris mora.

U svakom slučaju, odlazak na ljetovanje svakom je potreban, pa tako i umirovljenicima. Iz tog razloga napravili smo anketi u kojoj smo vas upitali – idete li na ljetovanje.

Rezultati ankete

U našoj anketi sudjelovalo je 817 ispitanika, od kojih njih 382, odnosno čak 46,76 posto, kaže da si ne može priuštiti ljetovanje. Nadalje, njih 265, odnosno 32,44 posto kaže da neće ići na ljetovanje, dok će njih 120 ili 14,69 posto ići. Najmanje ispitanika, njih 50 ili 6,12 posto, odgovorilo je da je već bilo na ljetovanju.

Rezultati ankete. Screenshot: mirovina.hr

Anketu smo također podijelili i na našoj Facebook stranici, pa su nam čitatelji u komentarima pisali jesu li ove godine bili na ljetovanju i planiraju li uopće ići. Evo što su nam rekli.

“Kakvo ljetovanje, ne znam kako ću isplivat mjesec dana”, kaže Ružica.

“Ja sam stalno na ljetovanju, živim na Lošinju”, pohvalila se Khala.

“Kad si u mirovini možeš na godišnji kad hoćeš” zaključila je Marija.

“Hodam na jednodnevne izlete za vikend”, rekla je Karolina.

“S ovom mirovinom mogu do Havaja”, našalila se Zvijezdana.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap