Iako je uhvatio lopova i otjerao dilere, umirovljenik mora platiti kaznu od 16,5 tisuća kuna

Josip Mihaljević
24. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Umirovljeni Len James dao si je slobode instalirati nadzorne kamere na zgradu u kojoj živi, budući da su u proteklih nekoliko mjeseci imali problem s provalnicima i dilerima droge. Sada mora gradskom vijeću platiti odštetu od 16 i pol tisuća kuna, iako je policija pomoću njegovih kamera uhvatila provalnika.

kamera umirovljenik

Foto: Pixabay

Umirovljenik iz Velike Britanije, 77-godišnji Len James nalazi se u posve bizarnoj situaciji.

Grad od njega traži 2,000 funti (16,569 kuna) jer je prekršio birokratsko pravilo, piše metro.co.uk.

Uzeo stvar u svoje ruke

U proteklih nekoliko mjeseci, stanari u njegovoj zgradi su imali problema s provalnicima, a u dvorištu su im se okupljali dileri. Len je svojim novcem kupio nadzornu kameru i postavio ju je na zgradu kako bi provalnicima i dilerima poručio – nađite neko drugo mjesto.

I kamera je urodila plodom, policija je pomoću snimaka uspjela uhititi provalnika, a na snimci koju je pokazao policiji se vide i sumnjive transakcije – vjeruje se da je riječ o kupoprodaji ilegalnih supstanci.

Ali sada dolazimo do bizarnog dijela – grad od gospodina Jamesa traži 2,000 funti, budući da nije imao dozvolu za postavljanje kamere na zgradu. I tuže ga da je oštetio komadić zgrade prilikom postavljanja kamere.

“Maltretiraju jednog 77-godišnjeg umirovljenika, a ja sam samo htio zaštititi svoj posjed i posjed svojih susjeda. Zabrinut sam jer ne znam odakle ću skupiti 2,000 funti, iovako jedva preživljavam s malom mirovinom. Nitko od susjeda se nije bunio za postavljanje kamere, a većina njih mi je rekla da su zgađeni odlukom grada da me kazne”, ispričao je novinarima.

Planira uložiti žalbu

Umirovljeni vodoinstalater živi od državne mirovine koja iznosi 163 funte tjedno (5,461 kuna mjesečno) i  ne kani se lako predati. Skuplja novac, ali ne da plati kaznu, nego da uloži tužbu na odluku grada.

“Živim u ovom dijelu grada cijeli život, a situacija sa zločinima nikad nije bila gora. Otkazao sam posjet bratu jer ne želim ostavit stan prazan, a otakako sam maknuo kamere – ne osjećam se sigurno”, ispričao je.

Zahvaljujući njegovoj kameri, policija sada ima snimke nekoliko provala u stanove koji su se dogodili te nekoliko krađa osobnih automobila s parkirališta.

kamera umirovljenik
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap