I to je moguće: Jedna baka djeci i unucima već godinama naplaćuje božićni ručak, a za to ima dobar razlog

Ana Kanazir
27. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Caroline Duddridge živi u Walesu, a nakon što joj je suprug umro, 2015. godine je uvela jednu neobičnu praksu u svojoj obitelji u vrijeme blagdana. Naime, ona od tada naplaćuje božićni ručak svojoj obitelji. Njezini troškovi života su veliki pa je ove godine čak podigla cijene, dok se iznosi razlikuju, ovisno o dobi.

Božićni, obiteljski ručak sa svijećama

Božićni ručak | Foto: Pexels, cottonbro studio

Jedna malo drugačija baka svojim unucima ne daje novac za Božić, već umjesto toga ona njih traži određeni iznos za troškove hrane. Ove godine su se troškovi i povećali.

Svaka obitelj ima svoju božićnu tradiciju. Bilo da se radi o obiteljskom ručku, određenoj vrsti poklona ili nečem trećem. Jedna baka od 63 godine tako ima običaj da od 2015. godine traži svoju djecu i unučad novac za blagdanski obrok. Kako bi bio čist račun i duga ljubav, svoju obitelj traži da joj odmah prebace iznos na račun, piše people.com.

Prošlogodišnji ručak je tako naplaćivala ovisno o dobi i spolu. Pa je on za njezine sinove iznosio 19 dolara, odnosno 17,2 eura, a za kćeri oko 12,7 dolara, odnosno oko 11,5 eura. Pošteđeni nisu bili ni unuci. Oni stariji od pet godina su morali platiti oko šest dolara ili 5,4 eura, a oni od tri godine su plaćali 3,17 dolara ili 2,9 eura.

Naravno da ovakav čin nije prošao bez kritike, ali s druge strane, neki ljudi su joj napisali kako misle da je ovo dobra ideja i da će sami početi raditi isto.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap