I mi smo zvijezde: Udruga invalida rada poziva vas na zabavnu produkciju na Trešnjevci

Jasmina Grgurić Zanze
6. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Čak 657.791 osoba u Hrvatskoj ima invaliditet, dok je 88.928 invalida rada. Udruga invalida rada Zagreba priprema u četvrtak produkciju ‘I mi smo zvijezde’ u Centru za kulturu Trešnjevka. Pozivaju sve građane da dođu i zabave se na besplatnom, bogatom kulturnom programu.

Program "I mi smo zvijezde" | Udruga invalida rada Zagreb

Program “I mi smo zvijezde” | Udruga invalida rada Zagreb

Hrvatska ima 657.791 registriranu osobu s invaliditetom, od kojih 116.979 u Gradu Zagrebu i 44.313 u Zagrebačkoj županiji, prema Izvješću o osobama s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Invalida rada je 88.928 prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, odnosno 13,52% u odnosu na ukupan broj osoba s invaliditetom. Njih 14.380 (16,17%) je registrirano u Gradu Zagrebu i 6.862 (7,72%) u Zagrebačkoj županiji.

Osoba s invaliditetom u invalidskim kolicima sjedi u tami okrenuta prema zidu
Stopostotni invalid nam je ispričao svoju priču: 'Informiramo se preko poznanstava s osobama u sličnoj situaciji'

I mi smo zvijezde: Dođite u Centar za kulturu Trešnjevka

Udruga invalida rada Zagreba, koja djeluje već 57 godina, okuplja invalide rada i osobe s invaliditetom s područja Zagreba i Zagrebačke županije i svojim radom nastoji toj populaciji poboljšati kvalitetu života, integrirati ih u društvo i osigurati im što bolji položaj u društvu.

Tako će ovog četvrtka, 7. prosinca kao i svake godine organizirati produkciju svojih aktivnosti pod nazivom ‘I mi smo zvijezde’ u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu od 18 do 19 sati uz besplatan ulaz za sve zainteresirane građane.

Ples, drama, glazba i ostale vesele aktivnosti za goste

Za bogat program pobrinuli su se članovi UIR Zagreba, polaznici plesnih, dramskih i glazbenih radionica koji će izvesti plesne koreografije, dramske repertoare i glazbene brojeve. Uz članove UIR Zagreba na pozornici će, kao gosti, nastupiti štićenici Doma za starije osobe Trnje, članovi Udruge osoba s invaliditetom Sinergija Samobor i gost iznenađenja. Pokrovitelj priredbe je Hrvatsko društvo skladatelja, a sufinancirana je od strane Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kroz trogodišnji program ARTuriranje.

– Izuzetno sam sretna da i ove godine mogu pozvati sve zainteresirane građane da dođu 7. prosinca u Centar za kulturu Trešnjevka na priredbu ‘I mi smo zvijezde’ i osjete radost i toplinu koja je prisutna na svakoj našoj priredbi. U duhu Božića i u vrijeme zajedništva i lijepih emocija naši će članovi, invalidi rada i osobe s invaliditetom, prikazati mali dio aktivnosti kojima se bave tijekom cijele godine što ima pozitivan utjecaj na njihov život, čini ga ispunjenijim, sretnijim i kvalitetnijim. poručuje predsjednica UIR Zagreba, Nada Vorkapić.

Copy link
Powered by Social Snap