HZMO konačno objavio kad će isplata mirovina, stiže i “zakasnina”!

Josip Mihaljević
6. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je da će se mirovine za ožujak isplatiti u četvrtak 8. travnja. Umirovljenici će u travnju dobiti nešto veće mirovine temeljem usklađivanja, a čekaju ih i “zakasnine” za siječanj i veljaču.

banka novac bankomat

Foto: Unsplash

HZMO je objavio kako u četvrtak 8. travnja počinje isplata mirovina za ožujak 2021. godine korisnicima računa otvorenih u  poslovnim bankama.

Novina je da su mirovine povećane prema novoj aktualnoj vrijednosti (AVM), što znači da će umirovljenici osim povećane mirovine temeljem usklađivanja, u travnju dobiti i “zakasninu” tj. razliku usklađivanja za siječanj i veljaču 2021. godine.

Ministar financija napokon se oglasio o covid dodatku: "Činjenica je da su prosječne mirovine niske"

Stopa usklađivanja u prvom dijelu godine iznosila je 0,56%, a prosječna mirovina će porasti za nešto manje od 14 kuna. Dakle, primatelj prosječne mirovine do četvrtka bi trebao dobiti 40-ak kuna veću mirovinu.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati i na infotelefonima Zavoda 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici Zavoda – www.mirovinsko.hr.

HZMO konačno objavio kad će isplata mirovina, stiže i “zakasnina”!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap