HZJZ o Velikoj Gospi: “Necijepljeni, stariji i rizični neka ostanu doma”

Jasmina Grgurić Zanze
11. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Nakon što je održana Sinjska alka izazvala oštre osude zbog nepoštivanja epidemioloških mjera, sličan scenarij čeka nas čini se i za blagdan Velike Gospe. Unatoč kritikama koje sam upućuje, Stožer nije odredio nikakve mjere. Naime, iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kažu da ih lokalni stožeri nisu tražili izradu nikakvog posebnog epidemiološkog okvira, no određene neslužbene preporuke postoje.

Ilustracija: Pixabay

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za RTL su komentirali kakav bi trebao biti epidemiološki okvir okupljanja tijekom obilježavanja blagdana Velike Gospe. Međutim, kako kažu iz HZJZ-a, lokalni stožeri nisu tražili izradu nikakvog posebnog epidemiološkog okvira za Veliku Gospu, ističući kako je on potreban ako će biti okupljanja iznad 1.000 ljudi, bez obzira na covid potvrde.

Ipak, poručuju da necijepljeni, stariji i rizični ne idu na misu te da ostanu doma. Sličnog je stava i ministar zdravstva Vili Beroš koji je jučer u Rijeci kazao da je najsigurnije ostati kod kuće.

“Iako sam vjernik, ostati kod kuće sigurnije je u ovom trenutku”, kazao je ministar.

Iz HZJZ-a ističu i da oni koji imaju covid potvrde u procesijama i na misi dok je puno ljudi svejedno trebaju nositi maske.

Na pitanje jesu li se vladajući ponašali isto tako na otvorenju Pelješkog mosta ili kada su premijer Andrej Plenković i ministri bili bez maski na misi, također u Sinju, ministar Beroš je kazao kako su svi imali covid potvrde. No, ako se pita HZJZ, maske su trebali nositi, navodi RTL.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap