Hrvatska planinarka od 62 godine spašena s litice na Veležu, izvan je životne opasnosti

Ana Kanazir
29. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Planinarka je na planini Velež, istočno od Mostara zapela na litici, a još je jučer GSS Mostar oko 14 sati dobio dojavu o ozlijeđenoj Hrvatici. Ona je satima visjela na litici, a trenutno je hospitalizirana u bolnici Dr. Safet Mujić na Odjelu kirurgije i izvan je životne opasnosti.

Sve se dogodilo jučer kada je GSS Mostar dobio dojavu da je uz samu entitetsku granicu s RS-om ozlijeđena planinarka iz Hrvatske. Akciju spašavanja su odradile ekipe GSS-a Mostara i Jablanice, kao i helikopter iz Javnog servisa RS-a.

Umirovljenica Milojka daje intervju
Umirovljenica Milojka se popela na Kilimandžaro, a planinarenje preporučuje svima

Hrvatica je zapela na litici na planini Velež, a zadobila je ozljedu desne ruke, hematom na desnoj nozi i jake bolove u prsima. Kako su na svojoj Facebook stranici objavili iz Gorske Službe Spašavanja Sarajevo, planinarka je spuštena u podnožje litice ozlijeđena sinoć oko 1.20 sati, dok je akcija spašavanja završila u 4:30 sati.

Kako bi što prije stigla do bolnice u Mostaru, prevezao ju je helikopter. Kako je potvrđeno Avazu, ova je 62-godišnjakinja zadobila ozljede grudnog koša, bez gubitka krvi.

Koliko je ova akcija bila velika, pokazuje i broj osoba koje su spašavale planinarku. Točnije, u akciji spašavanja su sudjelovali već spomenuti GSS-ovi, a sudjelovali su i članovi ostalih GSS stanica, njih oko 80.

Iako planinarenje ima svojih prednosti, uvijek je potrebna doza opreza. Svoje iskustvo s planinarenjem ja opisala umirovljenica Milojka koja se popela na Kilimandžaro, o čemu smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap