Hrvat s najviše osvojenih trofeja na automobilskim utrkama je – umirovljenik

Jelena Ratko
27. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Antun Laušin umirovljeni je grafičar koji posljednjih 40 godina svoga života sudjeluje u automobilskim utrkama. Dugogodišnja posvećenost i strast prema ovom hobiju rezultirala je njegovom titulom najtrofejnijeg hrvatskog auto-vozača.

Foto: screenshot

Samoborac Laušin još uvijek osvaja utrke, bez obzira na to što mu je 67 godina, prenosi HRT. Automobilima se počeo baviti 1976. godine na nagovor prijatelja koji mu je predložio da krene s natjecanjima. “U meni je vidio nekakav potencijal kaj se tiče zaljubljenosti u aute, u automobilizam i nagovorio me da krenem. I krenuo sam i krenulo je dobro”, govori gospodin Laušin.

[VIDEO] Baka gejmerica ima 79 godina i obožava ubijati zmajeve

Četrnaest godina bio je prvak države u tehničkim disciplinama koje mu, kaže, najbolje leže i u njima je najjači. Osvojio je četiri zlatna volana i jedan dijamantni i jedini je u povijesti automobilizma u Hrvatskoj kojemu je to uspjelo.

Objašnjava kako mu je fleksibilno radno vrijeme omogućavalo da svakoga petka ode na utrku i provede vikend natječući se, vozeći i družeći se s ostalim ljudima sličnih interesa.

Nedavno je od Grada Samobora dobio nagradu za životno djelo, za koju kaže kako je “kruna na sve” ostale nagrade koje je tijekom karijere vozača primio. Tvrdi, ta posljednja mu je jedna od omiljenih.

Adrenalin i napetost ono su što ga još uvijek, i sada kada je u mirovini, privlači kod automobila i vožnje. U 2018. želje su mu voziti na srpskom prvenstvu automobila, te po Bosni, jer je to nedavno dozvoljeno novim pravilnikom. “To me na neki način privlači da opet idem dolje i vidim koliko vrijedim među njima”, kaže Laušin, borbeno i strastveno. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap