HRT vratio Romana Bolkovića u udarni termin: Danas mu u goste dolazi premijer Plenković

Josip Mihaljević
14. travnja 2020.
Novosti
A- A+

HRT je odlučio vratiti politički talk show poznatog novinara Romana Bolkovića u udaran termin. Umjesto u 23:20, gledatelji će zanimljive intervjue na HTV1 gledati u udarnom terminu u 20:05. Danas mu u goste dolazi premijer Andrej Plenković.

romano bolković

Foto: Romano Bolković | Youtube screenshot

Usred Domovinskog rata novinar Romano Bolković ugostio je uživo predsjednika Franju Tuđmana, a jedno od prvih pitanja je otprilike zvučalo ovako – “kako ste kupili kuću, a kako avion?”. Bolković je tada vodio kultnu kontakt emisiju “2u9”, a zbog britkih komentara i provokativnih pitanja gledanost je samo rasla i rasla.

HRT od rujna 2016. godine prikazuje politički talk show Romano Bolković – 1 na 1. Iako je u originalnu krenuo u terminu oko 21 sati, Bolkovićev talk show se s vremenom selio u kasnije i kasnije sate, a posljednjih godina smo ga gledali iza 23 sata.

HRT ga je odlučio vratiti u udarni termin, odmah poslije Dnevnika u 20:05 sati. Danas mu u goste dolazi predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

“Gost je emisije Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Bit će riječi o temama vezanim uz strategije Vlade u borbi s pandemijom COVID-19, ekonomskim mjerama i projektima Vlade RH kojima je svrha smanjiti negativne efekte ove bolesti, konzekvencijama pandemije po europsko jedinstvo, kao i političkom trenutku naše zemlje”, najavljuje Bolković na svom Facebook profilu.

Osim pandemije, bit će govora o ugrožavanju demokratskih stečevina, razgovorima sa sindikatima, državnom aparatu i radikalnim promjenama, kao i o unutarstranačkim izborima u HDZ-u i budućnosti Europe i EU.