HRT-ova novinarka Inka Eterović s ekrana odlazi u – mirovinu

Jasmina Grgurić Zanze
16. siječnja 2018.
Novosti
A- A+

Još jedna televizijska novinarka iz HRT-ove “stare garde” povlači se s malih ekrana kako bi uživala u mirovini. Riječ je o Inki Eterović, poznatoj dopisnici javne televizije iz Moskve, od koje su se putem društvenih mreža s radnog mjesta oprostili i njezini kolege.

Inka Eterović (screenshot HRT)

Novinarka javne televizije, HRT-ova Inka Eterović povlači se s malih ekrana i odlazi u zasluženu mirovinu koju planira provoditi u krugu obitelji s unučicom. Gledatelji je pamte kao dugogodišnju dopisnicu iz Moskve, voditeljicu vijesti te po njezinim iscrpnim izvještajima o Ukrajinskoj krizi o kojoj je učestalo izvještavala s terena, a oni nešto stariji i s TV Zagreb. S radnog mjesta od nje su se putem društvenih mreža oprostili i njezini kolege poput Elizabete Gojan i Maje Sever, dok su novinarki Inki u komentarima brojne osobe poželjele puno sreće u mirovini.

Inače, 63-godišnja Inka Eterović radila je kao novinarka i urednica, a diplomirala je na Moskovskom državnom sveučilištu Lomonosov. Na Televiziji Zagreb bila je od 1979. u redakciji Zagrebačke panorame, a od 1988. u dnevnoj redakciji vodila i uređivala Vijesti, TV Dnevnik 1 i TV Dnevnik 3. Od kraja 1980-ih pratila je i izvještavala o zbivanjima u Afganistanu, Ukrajini te o promjenama u zemljama bivšega SSSR-a. Na tu temu snimila je 25 političkih dokumentaraca, a autorica je i nekoliko putopisnih dokumentarnih filmova iz Sibira; Pruga bez kraja, Sibirsko proljeće i Transibirska rapsodija.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap