HRT-ova anketa: Preko 55 posto građana podržava još širu uporabu covid potvrda

Josip Mihaljević
23. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

HRT je u Dnevniku krajem tjedna objavio rezultate mjesečnog istraživanja HRejting s fokusom na što građani misle o epidemiološkim mjerama. Rezultati kažu da je 55,4 posto ispitanika za uvođenje covid potvrda za ulazak u kafiće, restorane, frizerske salone, teretane…

covid potvrda

Foto: Unsplash

HRT je u nedjeljnom Dnevniku objavio rezultate ankete HRejting koja se pozabavila mišljenjem građana o odabranim epidemiološkim mjerama. Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1.400 ispitanika.

Lockdown  za necijepljene

covid potvrda
Umirovljenici podijeljeni oko šire uporabe covid potvrda, društvo se polarizira

Austrija je europska država koja se prvo igrala s idejom o teškom lockdownu za necijepljene osobe, ali su ga ipak odlučili uvesti za sve. Prema rezultatima HRT-ove ankete, 55,5% naših građana ne bi podržalo tu mjeru, dok bi 39,4% podržali lockdown za necijepljene u Hrvatskoj. Tek mali postotak ljudi ne zna ili ne želi odgovoriti.

Još šira uporaba covid potvrda

Covid potvrde su u Hrvatskoj na snazi za zdravstvo, sustav socijalne skrbi te državne i javne službe i tvrtke u državnom vlasništvu. Na pitanje podržavaju li uvođenje covid potvrda za ulazak u kafiće, restorane, frizerske salone i teretane po uzoru na Njemačku i Italiju – većina (55,4%)  ispitanika je odgovorila potvrdno, a 40 posto ispitanika ne želi takvu mjeru, piše HRT.

Covid potvrde za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima podržalo bi 53% ispitanih (39,5% ne bi), a što se tiče uvođenja covid potvrda za učenike srednjih škola koji bez njih ne bi mogli pohađati nastavu – 60% ispitanika ne bi podržalo tu mjeru dok 33% ispitanika bi.

Podržavate li prosvjede protiv uvođenja covid potvrda?

HRT-ova anketa: Preko 55 posto građana podržava još širu uporabu covid potvrda
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap