Hrelja: “Umirovljenici u koroni žive jako teško. Porasle su cijene, a ne mogu ni na preglede”

Jasmina Grgurić
2. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Saborski zastupnik Silvano Hrelja komentirao je život umirovljenika u inflaciji. Cijene rastu, a rast mirovina kroz usklađivanje uvijek je u zakašnjenju pa su im troškovi veći. Osvrnuo se i na nedostupnost zdravstvenih usluga u pandemiji, a dao je i svoje mišljenje o refrendumu protiv covid potvrda.

Silvano Hrelja (Snimak zaslona/N1)

“Usklađivanje mirovina je dva puta godišnje i uvijek je u zakašnjenju s inflacijom. Umirovljenici u doba korone žive vrlo teško. Imaju inflaciju i porast cijena. Oni koji su mobilni i mogu se kretati kako tako prate akcije po trgovinama. Oni koji ovise o drugima, njima je već teže”, rekao je saborski zastupnik Silvano Hrelja u Pressingu televizije N1.

Stariji bi trebali na preglede i zahvate, a ne mogu

Starijim građanima je u pandemiji, ističe, nedostupna i zdravstvena zaštita.

“Zbog zauzetosti bolničkih kapaciteta korona-bolesnicima, brojni zahvati su otkazani. Najviše su u tom pogledu ugroženi stariji koji imaju više dijagnoza i koji bi trebali s vremena na vrijeme imati preglede i zahvate”  – naglasio je.

Preporučio je svima da se cijepe.

“Ne razumijem samo ljude i starije, koji stvarno imaju dvije-tri dijagnoze od kojih ne mogu pobjeći i koji tvrde da od toga mogu pobjeći i da to ne postoji. Cjepivo djeluje i raste ta procijepljenost starijih. Trebalo bi možda imati jedan mobilni tim da kontaktira s općinama i da obiđu ljude u udaljenijim mjestima”, dodaje.

“Referendum protiv covid potvrda neće uspjeti”

Hrelja je komentirao i prosvjede te najavljeni referendum protiv covid-potvrda. Tu se ne može, kaže, govoriti o borbi za slobode građana, jer prosvjednici napadaju policiju, novinare…

“Došlo je do jednog kritičnog trenutka rasplamsavanja nezadovoljstva. Bila je jedna erupcija nezadovoljstva. Vi vidite da organizatori tog skupa nisu jednoglasni u zahtjevima. To je bila kulminacija nekog nezadovoljstva. Mi patimo svi zajedno od početka prošle godine. Svi smo u nekoj posebnoj psihozi” – kaže HSU-ov saborski zastupnik.

Referendum protiv covid-potvrda koji pokreće Most, po njegovom mišljenju, neće uspjeti.

“Ako smijem procijeniti, ako ima razuma da taj referendum neće uspjeti. Ukidanje svega mislim da nije dobro i mislim da nismo u vremenu takve sigurnosti. Ja sigurno za to neću glasati. U svakoj politici ima populizma, pa i u tome” – zaključuje.

Hrelja: “Umirovljenici u koroni žive jako teško. Porasle su cijene, a ne mogu ni na preglede”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap