Hrelja: Ostajem vjeran biračima, za upravljanje strankom nadležan je novi predsjednik

Josip Mihaljević
26. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Nakon što je Hrvatska stranka umirovljenika potpisala koaliciju s HDZ-om o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu, postavlja se pitanje hoće li se suradnja preseliti i na nacionalnu razinu. Ako hoće, to se ne bi moglo dogoditi bez suglasnosti jedinog saborskog zastupnika HSU-a Silvana Hrelje koji posljednjih dana poručuje kako ostaje vjeran biračima koji su ga poslali u Sabor.

silvano hrelja

Foto: Mirovina.hr

Hoće li koalicija HSU-a i HDZ-a na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu rezultirati suradnjom na nacionalnoj razini? Na to je pitanje od jedinog saborskog zastupnika HSU-a Silvana Hrelje pokušao doznati Večernji list.

“Radim svoj posao u Saboru i bavim se problemima umirovljenika predlažući prijedloge zakona koji su korisni za umirovljenike, a za upravljanje strankom nadležni su novi predsjednik i tijela stranke pa ćete za odgovor na to pitanje morati njih pitati”, odgovorio je Hrelja.

Hrelja je u Sabor u ovom mandatu ušao na listi Restart koalicije u VIII. izbornoj jedinici. Smatra da ga to obvezuje prema ljudima koji su ga birali.

“Pravo je novog predsjednika HSU i tijela stranke da od mene traže da glasam u skladu s tim novim koalicijskim dogovorom s HDZ-om, a moje je da postupim prema savjesti i osjećaju odgovornosti prema mojim biračima. Vezano uz to kako ću ja ubuduće glasati u Saboru predsjednik i tijela stranke slobodni su odlučiti kako žele i reći jesam li postupio prema njihovom zahtjevu ili ne”, poručuje Hrelja.

Glasanje o opozivu Vilija Beroša

Nekoliko dana prije nego što su HSU i HDZ potpisali koaliciju, Hrelja je kazao kako će glasati za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša, kao i ostatak oporbe. Međutim, predsjednik HSU-a Veselko Gabričević nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma poprilično je samouvjereno komentirao kako će to glasanje izgledati.

“To su naši unutarstranački problemi. Mi ih za sada uspješno rješavamo. A po ovom konkretnom pitanju ćemo se dogovoriti i vidjet ćete kada to pitanje dođi na dnevni red u Hrvatskom saboru kako će se ponašati naš saborski zastupnik”, kazao je Gabričević.

Glasanje o Beroševom opozivu će se održati ili prije prvog kruga lokalnih izbora, a najkasnije između prvog i drugog kruga pa bi se u kontekstu HSU-a baš na ovom primjeru mogao iskristalizirati jasniji smjer kretanja HSU-ove politike u narednom vremenu.

Hrelja: Ostajem vjeran biračima, za upravljanje strankom nadležan je novi predsjednik
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap