Hrelja o ulozi HSU-a: “Zamislite kakav bi mirovinski sustav bio tek da nas nije bilo!”

Jasmina Grgurić
5. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, Silvano Hrelja na N1 televiziji govorio je o tomu što je njegova stranka napravila za umirovljenike. Usporedio je HSU s kućnim majstorom koji već 16 godina popravlja mirovinski sustav, ali zatražio je i malo podrške ljudi umjesto uobičajenog pljuvanja po političarima.

Silvano Hrelja o ulozi HSU-a (Snimak zaslona: FB/N1)

Gostujući na N1 televiziji, HSU-ov predsjednik Silvano Hrelja osvrnuo se na ulogu svoje stranke.

“Umirovljenici žive u vrlo teškim uvjetima i velik broj njih, gotovo 40 posto, je u zoni siromaštva. Nedopustivo je ovakvo ponašanje. Ali samo moram jednu stvar reći. Znate, svima se podrazumijeva Hrvatska stranka umirovljenika koja je 16 godina radila i popravljala ovaj sustav. Sjetite se onog dodatka od 4 do 27 posto koji je kasnije ugrađen u mirovinu” – rekao je Hrelja za N1 televiziju.

Stranku je usporedio s kućnim majstorom kojem nedostaje podrške ljudi.

“Svima se podrazumijeva da imaju kućnog majstora koji je tu, on to popravlja. Nitko se ne bi sjetio da tom kućnom majstoru za te popravke mirovinskog sustava treba malo podrške ljudi. Nego, možda je popularno zbog toga što su to političari svakoga hračnuti. Mislim da je to kontraproduktivni način razmišljanja i kod naših građana” – dodao je.

Zaključio je kako bi hrvatski umirovljenici lošije živjeli da nema HSU-a.

“Netko je nešto cijelo vrijeme popravljao i zamislite kakav bi bio mirovinski sustav tek da nas nije bilo. Tek da nas nije bilo. Živjeli bi naši umirovljenici još sa 5,6,7 posto nižim prihodima. Ovo je katastrofa, zamislite što bi onda bilo” – rekao je Silvano Hrelja.

Naš razgovor s Hreljom o obiteljskim mirovinama možete pročitati na ovoj poveznici.