HEP Toplinarstvo tek u ponedjeljak počinje grijati stambene i poslovne zgrade

Jasmina Grgurić
26. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Iznenadne vrlo niske temperature, nakon ekstremno toplih rujanskih dana, donijele su vrlo hladna jutra i noći. Upravo zato ove će godine i sezona grijanja startati nešto ranije. Mnogi još do kraja nisu pripremili drva, a zadnjih nekoliko dana smrznuli su se i oni s centralnim sustavom. Iako HEP Toplinarstvo najavljuje početak grijanja, smrzavat ćemo se sigurno još neko vrijeme.

Proći će još nekoliko dana dok nam radijatori ne postanu topli Foto: Pixabay

Da će početi s isporukom toplinske energije za grijanje, obavijestilo je danas HEP-Toplinarstvo. Počinju tako s uključivanjem grijanja za približno 126.000 kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

“Isporuka toplinske energije za grijanje do kraja ovog tjedna će se uspostaviti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a od 01.10.2018. započet ćemo s uključivanjem grijanja u stambenim i poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama grijanja i koje su spremne za prihvat toplinske energije” – obavijestili su.

Također, HEP poziva krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.

Valja vidjeti i kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana. Hrvatska se danas probudila na samo dva stupnja Celzijeva. Ništa bolje neće biti ni sutra, u četvrtak kada jutarnja temperatura u kopnenom dijelu zemlje neće prelaziti 2°C, a dnevna 18. Na Jadranu ipak toplije, od 6 pa sve do 23°C.

Ostatak tjedna donijeti će pokoji stupanj više uz obilje sunca, ali hladno će biti i dalje.

Prognoza DHMZ-a za Zagreb do kraja tjedna

 

HEP Toplinarstvo tek u ponedjeljak počinje grijati stambene i poslovne zgrade
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap