HEP najavio novi model obračuna struje, promjena se odnosi na 1,5 milijuna korisnika

Josip Mihaljević
11. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

HEP je objavio kako će se po pitanju obračuna struje dogoditi niz promjena. Najvažnija novost – akontacijske rate više neće biti jednake, nego će se razlikovati od mjeseca do mjeseca kako bi kupci točnije plaćali po potrošnji.

racun struja HEP

Foto: Mirovina.hr

HEP je objavio kako dolazi do niza promjena oko obračuna i plaćanja računa za struju, a promjene će osjetiti oko 1,5 milijuna hrvatskih građana, piše Index.hr. Umjesto dosadašnjih šest, građani će dobivati pet akontacijskih računa. Druga novost je da se obračun za prethodno razdoblje i prva nova akontacijska rata neće morati plaćati u istom mjesecu već će akontacijska rata stići mjesec dana ranije.

Vjerojatno najveća novost je što će na budućim akontacijskim ratama iznos računa varirati od mjeseca do mjeseca, a do sada su bili isti. To i dalje znači da će kupci plaćati po potrošnji, ali drugačijom dinamikom.

Dodatno, kupci će moći birati način na koji im dolaze računi – sezonski ili linearni model za one korisnike koji imaju manju potrošnju. Zahtjev za prelazak iz modela u model moguć je na zahtjev kupca. Kupci se, inače, svi na početku svrstavaju u takozvani “opći model” koji podrazumijeva različit iznos akontacija po mjesecima, ali je njihov ukupan zbroj temeljen na potrošnji adekvatnog prethodnog razdoblja.

racun struja HEP
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap