HDZ svojim kandidatima dao naputak: “Hvalite Vladin covid dodatak”

Josip Mihaljević
15. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Nema od koga nismo čuli da covid dodatak nema veze s izborima i kako se radi o iskrenoj pomoći umirovljenicima u jeku pandemije. Političari iz oporbe su uvjereni da se radi o predizbornom potezu, a tomu u prilog ide i obavijest voditelja Izbornog stožera HDZ-a Grada Zagreba koju je uputio predsjednicima temeljnih ogranaka stranke.

hdz

Foto: Youtube screenshot

Ovo nije kupovanje glasova, ovo je potez odgovorne Vlade, kazao je premijer na predstavljanju covid dodatka umirovljenicima. Slične stvari smo mogli čuti i od ministra Aladrovića koji je rekao da se covid dodatak ne može dovoditi u vezu s izborima.

Međutim, kako piše Jutarnji list, HDZ itekako planira iskoristiti covid dodatak na predstojećim lokalnim izborima. Naime, iz obavijesti koju je Zvonimir Milas, voditelj Izbornog stožera HDZ-a grada Zagreba uputio predsjednicima temeljnih ogranaka stranke jasno se vidi kako planiraju što više promovirati covid dodatak.

“U prilogu vam šaljem informacije o Vladinom covid-dodatku za umirovljenike – za najranjiviji sloj našega stanovništva, te vas molim da tu informaciju komunicirate sa svima onima u vašem okruženju na koga se ona odnosi”, poručio je Milas u obavijesti koju je objavio Jutarnji list.

Milas u obavijesti sugerira svim članovima da se aktivno uključe u kampanju i moli ih da komuniciraju sa svojim “prijateljima, znancima, susjedima, rođacima, na radnom mjestu, u umirovljeničkim, društvenim i kulturnim udrugama, športskim klubovima i zavičajnim zajednicama” – a sve kako bi promovirali politiku HDZ-a i politiku gradonačelničkog kandidata Davora Filipovića. Tu je i naputak da se u kampanji što više treba koristiti informacija o covid dodatku.

Možda Izborni stožer HDZ-a grada Zagreba nije čuo riječi ministra Aladrovića kako se “covid dodatak ne može dovoditi u vezu s izborima”, a možda nije ni Andrej Plenković koji je objavu o covid dodatku sponzorirao na društvenim mrežama. Objavu je platila Hrvatska demokratska zajednica.

reklama hdz

reklama hdz

hdz covid dodatak

Foto: HDZ-ova sponzorirana (plaćena) objava na društvenim mrežama o covid dodatku | Facebook

Jeste li zadovoljni covid dodatkom od 400 do 1.200 kuna?

reklama HDZ

reklama hdz

HDZ svojim kandidatima dao naputak: “Hvalite Vladin covid dodatak”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap