HDZ objavio spot: Ministar rada se hvali povećanjem mirovina od 12 posto

Josip Mihaljević
10. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

HDZ je jučer predstavio izborni program “Sigurna Hrvatska”, a već nekoliko sati kasnije su krenuli s promiždbom. Prvi spot nam donosi ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića, koji se, između ostalog, pohvalio rastom mirovina od 12 posto.

aladrović

Foto: Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović | Youtube screenshot

Na Youtube kanalu Hrvatske demokratske zajednice jučer je osvanuo prvi predizborni spot, a u njemu je ministar rada i mirovinskog sustava nabrojao dosadašnje uspjehe u ovom mandatu Vlade RH.

“Zemlja rada je sigurna zemlja”, započinje Aladrović, a zatim nabraja da su uložili 7.5 milijardi kuna u politike zapošljavanja, kaže da su stvorili više od 110 tisuća novih radnih mjesta, a uspješnim upravljanjem krizama zaštitili na desetke tisuća drugih radnih mjesta.

Ministar navodi kako je prosječna plaća porasla za gotovo 1.150 kuna, a minimalac za 754 kune.

Zatim ministar kaže kako su mirovine porasle za 12 posto, a najniže mirovine za čak 15 posto.

Aladrović je u ministarsku fotelju došao prije nepunih godinu dana, kada je zamijenio nepopularnog ministra Marka Pavića. Te godine je na snagu stupila i “Pavićeva” mirovinska reforma, a Aladrović je morao nastaviti borbu protiv sindikata i referendumske inicijative “67 je previše”. Aladrović je brzo postao jedan od ministara blizak predsjedniku Vlade, a sada se nada novom cijelom mandatu u kojem ćemo tek zapravo vidjeti o kakvom se ministru rada radi.

Spot možete pogledati ovdje:

HDZ objavio spot: Ministar rada se hvali povećanjem mirovina od 12 posto
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap