Grozna snimka iz Doma za starije na Kosovu: Medicinske sestre tuku staricu, šamaraju je i smiju se

Ana Kanazir
3. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Dvije medicinske sestre u Domu za starije osobe ‘Orenda’ u Peći na Kosovu su 29. listopada maltretirale stariju ženu, a sve je zabilježeno na snimci koja se pojavila na društvenim mrežama. Kosovska policija je obavijestila kako su suspendirane četiri medicinske sestre, a tri su uhićene, dok će se daljnje radnje poduzeti u suradnji s tužiocem.

Ilustracija Foto: Pixabay

Uhićene su tri osobe, jedna osoba je kriva za napad, druga za pomaganje u izvršavanju napada, a treća za neovlašteno snimanje. Jednako tako, javno tužiteljstvo u Peći je objavilo kako su za slučaj angažirali dva tužitelja. O ovom stravičnom dogođaju oglasili su se brojni političari i organizacije.

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustite

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustite
Tečaj €/kn: 7,53450

Šokantna snimka izazvala burne reakcije

Na snimci se vidi kako se starica pokušava obraniti dok je mlada medicinska sestra više puta šamara po licu i udara nogama u trbuh, a njezina kolegica sve snima. Mnogi su ostali šokirani ovim slučajem pa su za javnost dali svoje komentare.

Medicinska sestra koja je tukla staricu je policiji rekla kako se ‘branila’ od nasilne gospođe koja je prva započela napad.

O cijelom slučaju se oglasio kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla koji je rekao kako ovakvo nasilje nije prihvatljivo gdje god da se dogodi, ali je posebno opasno kada se događa u institucijama za koje se smatra da pružaju pomoć i brigu.

Gradonačelnik Peći, Gazmend Muhaxheri, rekao je da općina Peć nema nijednu ustanovu koja nudi usluge starijim osobama. Također, pozvao je zdravstvenu inspekciju i policiju da se ozbiljno pozabave slučajem, navodi Nova.rs

Kako sastaviti pritužbu na dom za starije | Pixabay
Zagrebački Dom za starije osobe našao se na udaru kritike naše čitateljice, a javila nam se i ravnateljica Doma

Javile su se i organizacije

Komora medicinskih sestara, primalja i drugih zdravstvenih radnika je u svojem priopćenju navela da ovakvo ponašanje ne dolikuje zdravstvenim radnicima i da ovakvo ponašanje direktno utječe na ugled zdravstvene zajednice.

Organizacija ‘Ženska mreža Kosova‘ tražila je od kosovskog ministarstva zdravlja, financija, rada i transfera i Odjela za socijalnu i obiteljsku politiku da se medicinskim sestrama oduzme licenca, a centru ‘Orenda‘ dozvola za rad.

I u Hrvatskoj se često mogu pročitati ili čuti pritužbe na rad raznih Domova za starije. Prije dva mjeseca nam se na našoj društvenoj mreži Facebook javila osoba koja je iskazala svoje nezadovoljstvo Domom za starije osobe Centar u Zagrebu. Glavna pritužba je bila na jelovnik Doma, ali i na odnos prema štićenicima, a svoje je mišljenje o navedenom dala i ravnateljica Doma. Više možete pročitati ovdje. 

Javila se i kćer pretučene gospođe

Žaneta Nura, kćerka pretučene gospođe je iznijela detalje vezane uz ovaj težak slučaj. U razgovoru s novinarkom izjavila je kako majku u Domu posjećuje jednom do dva puta tjedno, ali i kako je već prošlog tjedna primijetila znakove nasilja na licu svoje majke, ali nije posumnjala u djelatnike Doma.

– Posjećivala sam je barem jednom ili dva puta tjedno, a prije četiri-pet dana vidjela sam tragove nasilja na licu, ali nisam mogla vjerovati da bi u takvom domu to moglo doći od radnika. Automatski sam izvukla majku odatle, a sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvijetljen. Dogodilo se mojoj majci, ali hajde da se ne dogodi drugima, izjavila je Nura i dodala da je vrlo potresena cijelom situacijom te da će učini sve da pravda bude zadovoljena.

Uznemirujući sadržaj u kojem radnica udara staricu pogledajte na vlastitu odgovornost u videu ispod.

Grozna snimka iz Doma za starije na Kosovu: Medicinske sestre tuku staricu, šamaraju je i smiju se
Popularno

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustite

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustite
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap