Gradovi počeli objavljivati pozive umirovljenicima za uskrsnice!

Jasmina Grgurić Zanze
22. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Uskrs ove godine pada na 17. travnja, a prvi gradovi već su objavili pozive umirovljenicima da se prijave za uskrsnice. Evo kolike su im iznose pripremili!

Ilustracija: Mirovina.hr/Pixabay

Skoro dva mjeseca uoči Uskrsa i jednako toliko nakon što su podijelili božićnice svojim starijim sugrađanima, prvi gradovi već su počeli objavljivati pozive umirovljenicima da se prijave za uskrsnice u povodu blagdana koji ove godine obilježavamo 17. travnja.

Posljednjih su dana kao prvi to učili Samobor i Koprivnica.

Samobor

Nakon što je u jednakim iznosima isplatio božićnice, umirovljenicima iz samoborske gradske blagajne stižu uskrsnice. Iznosi su 200, 300 i 500 kuna ovisno o visini primanja koja, kako kažu iz gradske uprave, ne smiju prelaziti 2.000 kuna. Cenzus je postavljen vrlo nisko, a za očekivati je da će ovo pravo ostvariti oko 1.300 umirovljenika, koliko ih je dobilo i božićnice. Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i osobe s invaliditetom te nezaposleni hrvatski branitelji.

Koprivnica

Grad Koprivnica će i ove godine umirovljenicima i osobama s invaliditetom, korisnicima osobne invalidnine, isplatiti uskrsnice, izvijestili su iz tamošnje gradske uprave. U proračunu grada Koprivnice za tu svrhu je osigurano 350.000 kuna. Kao i u slučaju božićnica, riječ je o iznosu od 200 kuna za one čija mirovina ne prelazi 2.000 kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap