Gradonačelnik pozvao umirovljenike da se jave za besplatno dopunsko i 500 kuna božićnice!

Jasmina Grgurić
16. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatski umirovljenici nisu u jednakom položaju, što jednim dijelom ovisi samo o mjestu prebivališta. Pojedini gradovi i općine dijele božićnice unatoč krizi te baš zbog nje razne druge oblike novčanih pomoći. No, neki neće dobiti ništa, niti im je ikada isplaćena bilo kakva potpora. Sreće zato i ove godine imaju starije osobe u Opatiji, jer će u prosincu dobiti i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje i 500 kuna božićnice, što im u novčanicima stvara plus od čak 1.340 kuna. Iznos je to prosječne mirovine oko stotine tisuća umirovljenika pa samim time nipošto nije beznačajan!

Foto: Unsplash

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić pozvao je putem Facebooka umirovljenike da se jave za dvije vrste vrijedne novčane pomoći. Naime, Grad onima s mirovinom do 3.000 kuna podmiruje kompletan trošak police dopunskog zdravstvenog osiguranja u iznosu od 840 kuna. Uz to, dobit će i 500 kuna božićnice! Jednako toliko dobivaju i za Uskrs.

“Pozivam sve naše umirovljenike s mirovinom do 3.000 kuna da, ako još nisu, do kraja mjeseca podnesu zahtjev za naknadu od 840 kuna za dopunsko zdravstveno osiguranje u 2020. godini. Napominjem da naknada vrijedi za sva dopunska osiguranja, i ono HZZO-a i privatnih osiguravatelja. Naknada će biti isplaćena u prosincu zajedno sa božićnicom od 500 kuna” – napisao je gradonačelnik i dao upute kako ostvariti ova prava.

Grad Opatija ove dvije vrste novčanih pomoći za svoje starije građane ima već godinama, a koristi ih više od tisuću stanovnika. Do krize s isplatom došlo je jedino krajem 2018. godine zbog previranja u Gradskom vijeću, no kriza je riješena pa opatijski umirovljenici imaju razloga za slavlje u najveselijem mjesecu.

[UMIROVLJENICIMA 840 KN ZA DOPUNSKO OSIGURANJE] Pozivam sve naše umirovljenike s mirovinom do 3.000 Kn da, ako još nisu,…

Objavljuje Ivo DujmićNedjelja, 15. studenoga 2020.

 

 

Gradonačelnik pozvao umirovljenike da se jave za besplatno dopunsko i 500 kuna božićnice!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap