Grad umirovljenicima odlučio isplatiti dodatni energetski dodatak

Josip Mihaljević
18. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Iako je isplata energetskog dodatka glavnim dijelom državna mjera, u Gradu Karlovcu smatraju da umirovljenicima treba dodatna pomoć. Odlučili su isplatiti i gradski energetski dodatak u iznosima od 200 i 300 kuna.

umirovljenik

Foto: Unsplash

Vlada je na državnoj razini prošloga petka počela s isplatom energetskog dodatka, ali u Gradu Karlovcu smatraju kako on nije dovoljan pa će svojim umirovljenicima isplatiti nešto skromniji “gradski” energetski dodatak. Podijelit će 1,5 milijuna kuna za oko 6000 umirovljenika.

Jednokratne isplate iznose 200 i 300 kuna, ovisno o visini mirovine.

  • do 2.000 kuna mirovine – 300 kuna dodatka
  • od 2.000,01 do 2.500 kuna mirovine – 200 kuna dodatka

Dodatni uvjeti propisuju da umirovljenici moraju imati prebivalište u Karlovcu te da im mirovinska primanja ne smiju biti veća od 2.500 kuna. Dodatak će se isplatiti umirovljenicima s invalidskim mirovinama zbog profesionalne nesposobnosti za rad koji se nalaze u radnom odnosu ako im ukupna primanja ne prelaze 2.500 kuna. Grad poručuje kako isplate kreću u narednim danima.

Hrvatska pošta preuzet će isplatu i to na adresi primatelja. Ako kojim slučajem niste kod kuće, poštar će vam ostaviti obavijest o prispijeću mirovinske uputnice na kojoj će pisati u kojem poštanskom uredi u kojim roku možete podići svoj dodatak.

Isplata bi trebala završiti do 15. lipnja, a ako dodatak do tada niste dobili, a smatrate da udovoljavate uvjetima, iz Grada poručuju da se možete javiti u Upravni odjel za društvene djelatnosti.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Grad umirovljenicima odlučio isplatiti dodatni energetski dodatak
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap