Grad u Slavoniji umirovljenicima plaća naknadu za ogrjev

Jasmina Grgurić
3. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Dok u većini gradova pravo na naknadu za troškove ogrjeva uglavnom imaju korisnici socijalne pomoći, jedan grad u Slavoniji naknadu isplaćuje umirovljenicima. Jedini uvjet je da im mirovina ne prelazi 5.000 kuna, o čemu ovisi i visina same potpore.

Foto: Pixabay

Grad Otok u Vukovarsko-srijemskoj županiji nedaleko od Vinkovaca umirovljenicima je i ove godine isplatio naknade za troškove ogrijeva, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 253.800 kuna.

Osobe starije od 65 godina, a koje nemaju stalna primanja i umirovljenici koji imaju mjesečna primanja do 3.000 kuna imali su pravo na potporu u iznosu od 500 kuna. Umirovljenici čija su primanja od 3.000 do 5.000 imali su pravo na potporu u iznosu od 300 kuna.

“Želja je pomoći našim najpotrebitijim umirovljenicima u ovim vremenima, osobito u ovom periodu korona krize, a svjesni smo činjenice da su nas upravo naši građani treće životne dobi zadužili u razvoju naše male, ali vrijednostima bogate zajednice.

Potpora za nabavu ogrijeva je samo jedna u nizu pomoći, programa i potpora koja je osmišljena i osigurana umirovljenicima i s kojom će se u budućnosti i nastaviti, u smjeru osiguravanja što kvalitetnijeg života sugrađana treće životne dobi” – izvijestili su iz tamošnje gradske uprave.

Grad u Slavoniji umirovljenicima plaća naknadu za ogrjev
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap