Grad Rijeka osigurao pozamašan iznos za pučku kuhinju, evo o koliko se novca radi

Ana Kanazir
10. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Grad Rijeka je ove godine osigurao oko pola milijuna eura za financiranje projekata i programa Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, a najviše novca, čak 452.000 eura je osigurano za pučku kuhinju.

stavljanje hrane u tanjur

Pučka kuhinja | Foto: Youtube screenshot

Osim velikog iznosa koji je izdvojen za pučku kuhinju, Rijeka ove godine izdvaja i veliki iznos za financiranje projekata i programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnog skrbi. Tako je iz proračuna za ove svrhe izdvojeno oko 330.000 eura.

Iz Grada Rijeke kažu kako je jedan od ciljeva Grada i zaštita i unaprjeđenje kvalitete života i psihofizičkog zdravlja građana.

– Tijekom niza godina provedbe razvijena je uspješna suradnja kako bi se unaprijedila kvaliteta života naših građana. Zato nastavljamo financirati projekte i programe koji su usmjereni na promicanje zdravlja, zdravstveni odgoj i zdravstveno prosvjećivanje, prevenciju ovisnosti i drugih rizičnih ponašanja; prevenciju i suzbijanje masovnih nezaraznih bolesti, na socijalnu i psihosocijalnu zaštitu građana, prevenciju i suzbijanje masovnih nezaraznih bolesti, socijalnu i psihosocijalnu zaštitu žena, djece, teško bolesnih i kronično bolesnih osoba, djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te osoba starije životne dobi, rekla je pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković u razgovoru s Damirom Cupaćem iz Novog lista.

Pučka kuhinja je važna za sve one koji si ne mogu priuštiti hranu, a postoji i u Zagrebu. Kao što smo pisali u ovom tekstu, u pučkoj kuhinji u Zagrebu svaki dan pripremaju za oko 400 osoba. Iako su cijene svega poskupjele, voditelj kuhinje na Svetom Duhu, Vladimir Vidović kaže kako će hrane biti za sve.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap