Grad Rijeka osigurao pozamašan iznos za pučku kuhinju, evo o koliko se novca radi

Ana Kanazir
10. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Grad Rijeka je ove godine osigurao oko pola milijuna eura za financiranje projekata i programa Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, a najviše novca, čak 452.000 eura je osigurano za pučku kuhinju.

stavljanje hrane u tanjur

Pučka kuhinja | Foto: Youtube screenshot

Osim velikog iznosa koji je izdvojen za pučku kuhinju, Rijeka ove godine izdvaja i veliki iznos za financiranje projekata i programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnog skrbi. Tako je iz proračuna za ove svrhe izdvojeno oko 330.000 eura.

Iz Grada Rijeke kažu kako je jedan od ciljeva Grada i zaštita i unaprjeđenje kvalitete života i psihofizičkog zdravlja građana.

– Tijekom niza godina provedbe razvijena je uspješna suradnja kako bi se unaprijedila kvaliteta života naših građana. Zato nastavljamo financirati projekte i programe koji su usmjereni na promicanje zdravlja, zdravstveni odgoj i zdravstveno prosvjećivanje, prevenciju ovisnosti i drugih rizičnih ponašanja; prevenciju i suzbijanje masovnih nezaraznih bolesti, na socijalnu i psihosocijalnu zaštitu građana, prevenciju i suzbijanje masovnih nezaraznih bolesti, socijalnu i psihosocijalnu zaštitu žena, djece, teško bolesnih i kronično bolesnih osoba, djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te osoba starije životne dobi, rekla je pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković u razgovoru s Damirom Cupaćem iz Novog lista.

Pučka kuhinja je važna za sve one koji si ne mogu priuštiti hranu, a postoji i u Zagrebu. Kao što smo pisali u ovom tekstu, u pučkoj kuhinji u Zagrebu svaki dan pripremaju za oko 400 osoba. Iako su cijene svega poskupjele, voditelj kuhinje na Svetom Duhu, Vladimir Vidović kaže kako će hrane biti za sve.

stavljanje hrane u tanjur
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap