Grad na sjeveru izdvaja pola milijuna kuna za uskrsnice, do 500 kuna dobit će i umirovljenici

Jasmina Grgurić
13. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Nakon što je gotovo 1.500 umirovljenika preuzelo svoje božićnice, stižu i uskrsnice. Za njih je u gradskom proračunu osigurano čak pola milijuna kuna, a osim umirovljenika dobit će ih po prvi put i još neke ugrožene skupine društva; osobe s invaliditetom i nezaposleni hrvatski branitelji.

Foto: Ilustracija

Odluka je to grada sa sjevera Hrvatske, poznatog turističkog odredišta nedaleko od granice sa Slovenijom – Samobora. Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200, 300 i 500 kuna.

Jedna je to u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za građane i potvrditi teza, poručuju iz gradske uprave, kako je Samobor grad iznimne kvalitete života.

“Ovim putem obavještavamo umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000,00 kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima” – obavijestili su na internetskim stranicama Grada na kojima možete doznati uvjete i način prijave. 

Počele prijave za uskrsnice, može li umirovljenicima pomoći 80 kuna?

Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica pa nisu u evidenciji, mogu to činiti do 22. ožujka. Isplata kreće već krajem ovoga mjeseca, na radost tisuću i pol samoborskih umirovljenika kojima će ova gesta svakako upotpuniti blagdanski stol.

Podsjetimo, da će isplatiti uskrsnice umirovljenicima prvo je ove godine objavilo Mursko Središće, a čestitke s obavijesti o isplati uskrsnica počele su stizati već i sisačkim umirovljenicima.

Lani je takvu vrstu pomoći starijim građanima Hrvatske dijelilo pedesetak gradova i općina.