Grad Crikvenica donio važnu odluku: Božićnice i uskrsnice dobivat će svi umirovljenici

Ana Kanazir
27. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Od prosinca, odnosno od ožujka će baš svi umirovljenici u Crikvenici dobivati božićnice i uskrsnice. Točnije, ukida se dohodovni cenzus, a to je odlučeno na 28. sjednici Gradskog vijeća. Još se ne zna hoće li iznos ovih dodataka ostati isti ili će biti nešto veći, ali i ovo je veliki korak za grad na Sjevernom Jadranu.

Novčanice eura u rukama

Novac, euri | Foto: mirovina.hr

Božićnice i uskrsnice ne isplaćuju svi gradovi i općine, ali nas veseli da se ovi iznosi svake godine povećavaju. Iako je isplata božićnica još dosta daleko, iz Crikvenice su donijeli važnu odluku o isplati ovih dodataka za sve umirovljenike.

Grad Crikvenica će ubuduće isplaćivati božićnice i uskrsnice baš svim umirovljenicima, bez obzira na iznos njihove mirovine. Ovaj novitet je najavljen na sjednici Gradskog vijeća, a omogućen je Izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi.

Ipak, još se ne zna koji će iznos dobiti umirovljenici. Za isplatu posljednjih božićnica i uskrsnica cenzus je bio 450 eura, dok su umirovljenici dobivali od 50 do 100 eura, ovisno o samom iznosu primanja. Preostaje čekati i vidjeti što će odlučiti gradske vlasti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap