General Rojs kaznu odrađuje u domu za starije i nemoćne na oduševljenje stanara

Jelena Ratko
12. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

U Dom za starije i nemoćne osobe Ksaver prije nekoliko mjeseci doselio je Ljubo Ćesić Rojs. Tamo odrađuje rad za opće dobro umjesto zatvorske kazne. Sudeći po njegovim riječima, umirovljenici i umirovljenice zaista vole provoditi vrijeme s njim.

Foto: screenshot YouTube

Za nadimak Rojs su svi čuli, no ipak ga svi stanari zovu – general, prenosi Slobodna Dalmacija. U umirovljeničkom domu na Ksaveru Ljubo Ćesić Rojs je završio jer je na sudu proglašen krivim što je kao pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška i načelnik Sektora za gospodarenje kasnih 90-ih otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.

Zatvorska kazna preinačena mu je u rad za opće dobro, a presudom je određeno i da mora državi vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko ju je oštetio, piše Slobodna.

“Oslobodili su ga optužbi da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna svojoj 66. pukovniji, koja službeno nije bila u sastavu Hrvatske vojske. On se, dakako, ne miri s presudom, tražit će obnovu postupka i žalbama će ići skroz do Strasbourga. Kako te žalbe ne odgađaju izvršenje kazne, odlučio je svoju obvezu odraditi vrlo predano.”

U tekstu Slobodne Dalmacije detaljno je opisan susret Rojsa i novinara. Zatekli su ga okruženog nekolicinom stanara Doma za starije Ksaver koji su znatiželjno slušali što general ima za reći. On ih poznaje poimence – Tomicu hvali jer mu je 71 godina, a jako puno radi, kod Ruže je svaki dan na kavici, a koja ga naziva bratom jer je stao u obranu domovine.

General je novinarima ispričao kako je njegova zadaća zapravo zabavljati umirovljenike i družiti se s njima. Ipak, rekao je, svoj posao shvaća ozbiljno. U vrijeme kada su ga podsjetili, Rojsu je preostao 31 dan do kraja rada s umirovljenicima, od ukupno 96. Ako je posao nastavio shvaćati ozbiljno kao do tada, dosad je već odradio svoju kaznu, a umirovljenike iz Doma Ksaver ostavio u žalosti.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap