Gdje u tjednu kupnju? Našli smo akcije i napunili košaricu za 300 kn

Stella Ćaleta
12. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Je li moguće kupiti sve namirnice koje su nam potrebne za tjedan, a pri tome potrošiti samo 300 kn? Zadatak je nešto teži ako želimo cijelu kupnju obaviti u jednoj trgovini, no mi smo u tome uspjeli. Pronašli smo najbolju ponudu namirnica i napunili košaricu, a pri tome smo potrošili oko 300 kn.

Izradili smo popis za tjednu kupnju namirnica koje će nas koštati tek nešto iznad 300 kn | Foto: Unsplash

Odlazite li u trgovinu bez provjeravanja tjednih akcija u trgovinama? Mnogi će odgovoriti da je praćenje aktualnih ponuda za njih neophodno, pogotovo zadnjih nekoliko mjeseci. Iako se naše mirovine usklađuju s porastom potrošačkih cijena i iznosom prosječne plaće, svoj novac želimo trošiti pametno. Ograničeni umirovljenički budžet znači da planiramo trošenje svake kune, a to uključuje odlazak u nabavku namirnica tamo gdje su najpovoljnije.

Odlučili smo stoga istražiti ponudu akcija te provjeriti koliko je trenutno potrebno izdvojiti za tjednu kupnju namirnica. U svoju potrošačku košaricu odlučili smo ubaciti namirnice koje će biti dostupne prosječnom umirovljeniku, brinući o tome da naša prehrana ipak bude što zdravija. Naravno, ubacili smo i poneku slasticu kojom ćemo počastiti svoju obitelj. Svoju smo košaricu planirali za kućanstvo od dvije osobe.

Pregledavajući akcije trgovačkih lanaca, tražili smo najbolje ponude s obzirom na omjer cijene i kvalitete. Željeli smo odabrati samo za jednu trgovinu koja nudi široku lepezu proizvoda, budući da nam nije uvijek opcija posjetiti ih nekoliko. Odabir je pao na trgovinu Plodine koja je najbolje zadovoljavala sve kriterije. Proizvode smo birali iz aktivnog kataloga Plodina koji vrijedi od srijede 12. listopada do 18. listopada. Katalog pronađite ovdje, a evo namirnica koje smo mi izdvojili za našu tjednu kupnju.

Odabrali smo osnovne namirnice za tjedan

Za početak smo odabrali svoj izvor proteina. Svježe Međimursko pile od jednog kilograma platit ćemo 23,99 kn (3,18 €). Od ostalog mesa po povoljnim cijenama, izdvajamo juneća leđa koja bismo po kilogramu platili 50,99 kn (6,77 €) te juneći vrat po cijeni od 48,99 kn (6,50 €) po kilogramu. Oba su marke Plodine, a pronaći ćete ih na uslužnom pultu mesnice u trgovini. Mesne nareske poput pečenice ili šunke u ovitku marke Gušti moguće je pronaći po cijeni od 7,99 kn (1,06 €) za 100 grama.

Kilogram riže robne marke Plodine košta 11,99 kn (1,59 €). Tjesteninu marke Riscossa od 500 grama pronaći ćete na popustu od 22 % po cijeni od 6,99 kn (0,93 €). Lovački kruh se prodaje po cijeni od 4,49 kn (0,60 €). Balansirana i zdrava prehrana bogata je i mliječnim proizvodima, a robna marka Doline pruža odličan omjer cijene i kvalitete. Trajno mlijeko Doline na akciji iznosi 6,79 kn (0,90 €), a svježi krem sir Doline možete kupiti po cijeni od 6,99 kn (0,93 €).

hrana

Isplanirali smo kupnju namirnica za čitav tjedan koju bismo platili oko 300 kn | Foto: Unsplash

Naša planirana kupnja, naravno, uključuje i povrće, voće te poneki slatkiš. Kilogram mrkvi kupili bismo po cijeni od 3,99 kn (0,53 €). Pola kilograma kelja pupčara platili bismo 6,99 kn (0,93 €). Kiseli krastavci ovaj su tjedan na sniženju te se mogu kupiti za 12,99 kn (1,72 €). Kilogram jabuka u Plodinama prodaje se po cijeni od 6,99 kn (0,93 €), a šljive je moguće kupiti po cijeni od 7,99 kn (1,06 €). Za kekse Domaćica izdvojit ćete 13,99 kn (1,86 €), a za 800 grama čajnog keksa u proizvodnji Kraša, 19,99 kn (2,65 €).

Košaricu u trgovini Plodine bismo platili oko 300 kn

Mnogima će biti zanimljiva i sezonska ponuda proizvoda u Plodinama. Budući da se bliži 1. studeni, dan kada obilježavamo Sve svete i odlazimo na groblja, u aktualnoj ponudi Plodina su i lampioni. Njih možete kupiti već od 7,99 kn (1,06 €) po komadu. Za cvjetne aranžmane trebali biste izdvojiti 49,99 kn (6,63 €), a u cvjećarnici ćete pronaći i svježe krizanteme već od 15,99 kn (2,12 €).

U konačnici, naš je cilj bio odabrati raznovrsne namirnice, a pri tome imati na umu platežnu moć prosječnog umirovljenika. Naša planirana kupnja namirnica s tri kilograma mesa, dva kilograma riže, tjesteninom, kilogramom kruha, dvije litre mlijeka, te mesnim narescima, mliječnim proizvodima, nekoliko kilograma voća i povrća te ponekim slatkišem, koštat će nešto više od 300 kn. Da smo planirali kupnju sredstava za higijenu doma ili druge kućne potrepštine, koje također možete pronaći u Plodinama, taj bi iznos bio nešto veći. Katalog za Plodine sa svim proizvodima po akcijskoj ponudi potražite ovdje, a naš popis za kupnju pogledajte ispod.

Popis za kupnju tjednih namirnica u Plodinama | Foto: mirovina.hr


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala mirovina.hr i Plodina

Gdje u tjednu kupnju? Našli smo akcije i napunili košaricu za 300 kn
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap