Gabrijela Žalac se oglasila o prometnoj nesreći, premijeru je ponudila ostavku još u subotu

Josip Mihaljević
11. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Prije nekoliko trenutaka, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, stala je pred kamere kako bi se očitovala o prometnoj nesreći koja se dogodila u Vinkovcima. Ministrica je suznim očima rekla kako je u šoku, ali otkrila kada joj je istekla vozačka dozvola i hoće li dati ostavku…

gabrijela žalac

Foto: Gabrijela Žalac | N1 Screenshot

Ministrica Žalac nakratko je održala tiskovnu konferenciju kako bi se očitovala o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala u subotu u Vinkovcima. Podsjećamo, tada je automobilom udarila 10-godišnju djevojčicu, kojoj je nakon toga bila potrebna liječnička pomoć. Djevojčica je cestu prelazila izvan pješačkog prijelaza, iako su brojni mediji izvjestili kako u toj ulici uopće nema adekvatnog pješačkog prijelaza.

“Ja naprotsto u subotu zbog šoka nisam bila u stanju vam dati izjavu, jer to što mi se dogodilo ne bih poželjela da se ikome dogodi. Krenula sam u trgovinu i izletjela mi je djevojčica, pomogla sam joj koliko sam mogla, pozvala policiju, prevezena je uvinkovačku bilnicu i od tamo u KBC Osijek. Jako sam potresena”, rekla je ministraca suznih očiju.

Neposredno nakon same prometne nesreće, policija je rutinskim očevidom objavila kako ministrica u trenutku nesreće nije imala važeću vozačku dozvolu. Ona joj je istekla 9. lipnja 2016. godine, nekoliko mjeseci prije no što je uopće postala ministrica. Kazala je kako ju nezanje o tome da joj je vozačka dozvola istekla ne opravdava.

“Premijeru sam odmah u subotu ponudila svoju ostavku. Jutros sam razgovarala o tomu, ponudila mandat na raspolaganje. Uopće me ne opravdava da imam nevažeću vozačku dozvolu, to je takav splet okolnosti”, ispričala je.

Hrvatskoj je javnosti ponudila ispriku te je dodala da je u trenutku nesreće vozila između 30 i 40 kilometara na sat.

Na kraju je pozvala sve građane da provjere ispravnost svojih dokumenata, kako se i njima ne bi dogodila slična situacija.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap