Francuski književnik: “Tijelo 25-godišnjakinje je čudesno, tijelo 50-godišnjakinje nije”

Josip Mihaljević
8. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Francuski književnik i redatelj Yann Moix digao je buru u javnosti sa svojom nedavnom izjavom. Rekao je kako ne bi bio sposoban voljeti ženu koja je starija od 50 godina, a to kasnije potkrijepio citatom iz naslova. Naravno, i sam Moix je 50-godišnjak.

yann moix

Foto: 50-godišnji Yann Moix | Youtube screenshot

Francuski književnik i redatelj Yann Moix na udaru je javnosti zbog svojih komentara o starijim ženama, piše bbc.com.

Unatoč činjenici da i sam ima 50 godina, Moix je za časopis Mrie Claire izjavio kako su mu žene njegovih godina prestare. Mogao se zaustaviti na tome, ali je odlučio detaljnije opisati što osjeća:

“Više cijenim i volim mlađa ženska tijela, to je sve. Nije jako komplicirano. Tijelo 25-godišnje žene je čudesno. Tijelo 50-godišnje žene nije nimalo čudesno”, izjavio je.

Očekivano, javnost je “nagazila” na književnika na društvenim mrežama. Jedna 48-godišnjakinja se našalila kako ima još godinu i četrnaest dana kako bi spavala s Moixom, dok su drugi govorili kako je to olakšanje za starije žene jer tako i tako ne žele imati posla s njim.

Anna Roumanoff, komičarka iz francuske pristupila je temi malo ozbiljnije:

“Romansa nije samo čvrstoća guzova nego veza između dvoje ljudi. Iskreno se nadam da će on jednoga dana znati za tu sreću”, komentirala je u radijskoj emisiji.

Književnik je zasigurno znao da će navući bijes javnosti na sebe, ali je ostao pri svojim stavovima:

“Meni se sviđa ono što mi se sviđa i neće mi se ovdje suditi zbog ukusa. Uostalom, pedesetogodišnjakinje imaju pametnijeg posla nego da se druže s neurotičnom osobom poput mene koja piše i čita cijeli dan. Nije lagano biti sa mnom”, probao se izvući.

 

Francuski književnik: “Tijelo 25-godišnjakinje je čudesno, tijelo 50-godišnjakinje nije”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap