Evo tko su kandidati umirovljenika za izbore, ima ih najmanje 11!

Josip Mihaljević
5. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Polako se otkrivaju kandidati za parlamentarne izbore, kao i njihova mjesta na listama u pojedinim izbornim jedinicama. Stranke ili koalicije u svakoj izbornoj jedinici moraju istaknuti četrnaest kandidata, a toliko ih iz svake od deset izbornih jedinica ulazi u parlament.

hrelja cenzus

Foto: Mirovina.hr

Koalicijski partner Restart koalicije, Hrvatska stranka umirovljenika, objavila je deset svojih kandidata koji su razmješteni po izbornim jedinicama.

Hrelja i Žagar ulaze u Sabor?

tomislav zagar hsu
[INTERVJU] Tomislav Žagar iz Restart koalicije otkrio kandidata za ministra rada i mirovinskog sustava!

Predsjednik stranke Silvano Hrelja bit će na trećem mjestu u osmoj izbornoj jedinici (područje Istarske županije i zapadni dio Primorsko-goranske županije). SDP u toj jedinici redovito uzima poveći broj mandata pa se njegovo mjesto može smatrati ulaznim u parlament.

Tomislav Žagar, saborski zastupnik s desetak godina staža u parlamentu, bit će peti na listi u četvrtoj izbornoj jedinici (Virovitičko-podravska i Osječko-baranjska županija). Na izborima 2015. i 2016. godine SDP je tamo osvojio točno pet mandata, što Žagaru daje izgledne šanse za ulazak u parlament, iako je na tzv. “rubnom” mjestu.

Ostali će se morati izboriti za svoje mjesto

Stranka umirovljenika, koja na izbore ide sa Škorom, zabunom nam je poslala prepisku sa SDP-om

U prvoj izbornoj jedinici na desetom mjestu kandidatkinja HSU-a jest Davorka Vukadin Tabaković, predsjednica gradske organizacije HSU Grada Zagreba i članica Predsjetništva stranke..

U drugoj izbornoj jedinici na osmom mjestu kandidatkinja HSU-a će biti Dragica Trumbetaš, predsjednica HSU-ovog ogranka u Sesvetama.

U trećoj izbornoj jedinici HSU će predstavljati Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije. Bit će dvanaesta na koalicijskoj listi.

U petoj izbornoj jedinici s osmog mjesta u ime HSU-a borit će se dr.sc. Mirna Krajina Andričević, koja je nije članica stranke.

U šestoj izbornoj jedinici na osmom mjestu nalazi se Milenka Petrović Šekoranja, predsjednica HSU-ovog ogranka u gradskoj četvrti Pešćenica-Žitnjak.

U sedmoj izbornoj jedinici s desetog mjesta za ulazak u Sabor borit će se Mario Bernobić.

Uz Silvana Hrelju, u osmoj izbornoj jedinici će na dvanaestom mjestu biti Veselko Gabričević, potpredsjednik HSU-a.

U devetoj izbornoj jedinici na petom mjestu nalazi se Ljubica Kardum, predsjednica šibenskog ogranka HSU-a.

"Berin penzić" i šef Stranke umirovljenika na izbore ide sa Škorom

Čekaju se kandidati Stranke umirovljenika

Još jedna umirovljenička stranka mogla bi na ovim izborima osigurati parlamentarni status, a radi se o Stranci

umirovljenika koju vodi Lazar Grujić. Oni su koalicijski partner Domovinskog pokreta Miroslava Škore, a prema neslužbenim informacijama Lazar Grujić bi trebao biti drugi na listi u sedmoj izbornoj jedinici.

Domovinski pokret još nije javno objavio kandidate po izbornim jedinicama, a nije poznato hoće li iz Stranke umirovljenika na listi biti tek Lazar Grujić ili još pokoji član Stranke umirovljenika.

Evo tko su kandidati umirovljenika za izbore, ima ih najmanje 11!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap