Europski sindikati podržali prosvjed protiv mirovinske reforme!

Jasmina Grgurić
16. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Europska konfederacija sindikata uputila je pismo podrške hrvatskim sindikatima u borbi za pravednu mirovinsku reformu. Navode da s punim pravom izlaze na ulice i organiziraju prosvjed te skandaloznim smatraju da je Vlada odbila pregovarati sa sindikatima o mirovinskom sustavu.

Podrška prosvjedu od predstavnika europskih sindikata Foto: SSSH-a

Europska konfederacija sindikata (ETUC), koja predstavlja 45 milijuna članova, podržava prosvjed i zahtjeve Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u borbi za pravednu mirovinsku reformu.

Skandaloznim smatraju da je Vlada odbila pregovarati o mirovinskom sustavu sa sindikatima, naglašavajući da hrvatski sindikati s punim pravom izlaze na ulice i organiziraju prosvjed.

Njihovo pismo podrške, koje je na svojim stranicama te uz najavu prosvjeda “Doživi mirovinu, i tebe se tiče!” objavio SSSH, prenosimo u cijelosti:

“ETUC podržava hrvatske sindikate u njihovoj borbi za pravednu mirovinsku reformu.

Ta se borba tiče svih hrvatskih državljana, borba koja nam je svima zajednička, jer se pitanje pravednih mirovina tiče svih Europljana. Skandalozno je da je Vlada Republike Hrvatske odbila pregovarati o mirovinskom sustavu sa sindikatima.

Sve što je Vlada učinila jest sindikatima predstavila reformu, ali je odbila pregovarati o alternativnim prijedlozima – to je neprihvatljivo u uređenoj demokraciji, to je neprihvatljivo u Europskoj uniji.

Hrvatski sindikati stoga s punim pravom izlaze na ulice i organiziraju prosvjed. ETUC daje punu podršku vašem prosvjedu. Uz vas smo!

U Hrvatskoj i čitavoj EU potrebna su nam jamstva kvalitetnih radnih mjesta za sve radnike, koja osiguravaju dostojanstven život i dostojanstvene mirovine za zasluženo umirovljenje nakon godina rada.

Pozivamo Vladu RH da promijeni predloženu reformu, da pregovara sa sindikatima za pravedne mirovine za sve radnike u Hrvatskoj” – apeliraju iz Europske konfederacije sindikata.

Podsjetimo, prosvjed protiv mirovinske reforme “Doživi mirovinu! I tebe se tiče!” organiziraju hrvatski sindikati u subotu, 20. listopada od 12 sati u Zagrebu na Europskom trgu.

 

Europski sindikati podržali prosvjed protiv mirovinske reforme!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap