Život poslije smrti: Engleskinja odgovarala na pitanja rodbine nakon svog sprovoda

Milan Dalmacija
8. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Engleskinja Marina Smith odgovarala je na pitanja svoje rodbine i prijatelja nakon što je kremirana. Za to je zaslužan njen sin koji je putem umjetne inteligencije i holografskih elemenata zabilježio njena promišljanja o životu.

Marina Smith | Foto: Screenshot: YouTube/Marina H. Smith Foundation

Obitelj i rodbina pokojne Engleskinje Marine Smith ostala je u čudu kada im je ona na svom vlastitom sprovodu počela odgovarati na pitanja. Za sve je “kriv” njen sin Stephen koji je razvio program StoryFile, kojim je isprva htio zabilježiti i podijeliti priče preživjelih od holokausta.

Tim Spiritusa | Privatna zbirka osnivača
Zagrebački studenti osmislili aplikaciju koja će uspomenu na vas očuvati i nakon smrti

No, onda se sjetio kako bi bilo dobro snimiti i svoju 88-godišnju majku. Prije njene smrti, u srpnju ove godine satima ju je snimao i bilježio sve što mu je ona rekla o svome životu. Pritom je koristio 20 kamera koje su pratile njene pokrete. Tako je Marina, pomoću umjetne inteligencije i holografskih elemenata, odgovarala na pitanja uzvanika nakon što je kremirana. Naravno, svi su bili šokirani, prenosi New York Post.

– Mama je odgovarala na pitanja obitelji koja je vidjela njenu kremaciju. Ljudi se osjećaju ohrabreno kada bilježe svoje podatke. Ožalošćeni bi mogli dobiti slobodniju, istinitiju verziju svoje voljene osobe, rekao je njen sin.

Marina Smith i njen suprug bili su veliki filantropi. Godine 1995. su zgradu kršćanskog konferencijskog centra u Laxtonu pretvorili su u Nacionalni centar i muzej holokausta, zbog čega ih je kraljica Elizabeta II. primila tijekom novogodišnje večeri deset godina kasnije.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap