Duvnjaku je djed obećao 50 kuna za svaku ukradenu loptu, danas je u tomu majstor

Josip Mihaljević
21. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatski rukometaši jučer su protiv Češke upisali šestu uzastopnu pobjedu, a dvije posljednje su imale pravu malu dramu u završetku utakmice. Kapetan Domagoj Duvnjak igra jedan od najboljih reprezentativnih turnira, a s Hrvatskom nikada nije osvojio zlato.

domagoj duvnjak

Foto: Domagoj Duvnjak | Youtube screenshot

Legenda kaže da je Domagoj Duvnjak na jednoj srednjoškolskoj utakmici zabio sve golove, a na kadetskom je Euru bio igrač turnira ispred ponajboljeg rukometaša svijeta Mikkela Hansena, pišu 24sata.hr.

Duvnjak ima 31 godinu, a s Hrvatskom je osvojio sedam velikih medalja, od kojih nijedna nije bila zlatna, a baš ta mu nedostaje da zakruži reprezentativnu karijeru. Nastupio je na čak 19 natjecanja u svim uzrastima u nizu, a na ovom turniru je pravi kapetan.

Hrvatska na rukometnom Euru ima šest pobjeda u nizu, a za nekoliko dana ćemo zaigrati u polufinalu. Duvnjak je u ranijim turnirima sigurno imao statistički bolje turnire, no na ovom djeluje ubojito i efikasno. Zabio je 21 gol iz 26 pokušaja, nerijetko u trenucima kada se rezultat lomi.

Jedan od dijelova igre koje je usavršio je krađa lopti kada protivnička ekipa napada, a na ovom Euru se to pokazuje kao ubojito oružje. U prošlosti je te krađe radio još više, pogotovo u mlađim uzrastima gdje je bio dominantan igrač. Čak ga je i djed motivirao s obećanjem da će mu za svaku ukradenu loptu dati 50 kuna!

Lino Červar ga je u reprezentaciju pozvao još kao 18-godišnjaka, a tri godine kasnije njemački HSV ruši rukometni rekord kada je za Duvnjaka iskeširao milijun eura. Nakon što je s njima osvojio europsko i njemačko prvenstvo, Domagoj odlazi u Kiel kao jednog od najboljih, ako ne i najboljeg igrača svijeta.

Nakon 11 godina teške rukometne Bundeslige Duvnjak je po mnogima najbolji igrač rukometnog Eura. Tradicionalni favoriti turnira, Francuska i Danska, ispali su još u grupnoj fazi, što Hrvatskoj daje značajne šanse za polufinale koje igramo u Stockholmu 24. siječnja.

 

Duvnjaku je djed obećao 50 kuna za svaku ukradenu loptu, danas je u tomu majstor
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap