Državni epidemiolog Kolarić podijelio zanimljivu vijest te poručio starijima: “Izdržite još malo!”

Josip Mihaljević
22. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Epidemiolog Branko Kolarić koordinira Povjerenstvom za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 nad starijim osobama, jučer je na društvenim mrežama objavio jednu zanimljivu vijest te uputio poruku starijima da se malo strpe.

Epidemiolog Branko Kolarić (Snimak zaslona/N1)

Kongregacija za nauk vjere Katoličke crkve objavila je bilješku u kojoj je za potrebe borbe protiv pandemije koronavirusa dopustila uporabu cjepiva proizvedenih uporabom staničnih linija izvedenih iz tkiva fetusa pobačenih 1960-ih godina, prenosi portal bitno.net.

“Moralno je prihvatljivo primit cjepiva protiv Covid-19 u svrhu čijeg su istraživanja i proizvodnje korištene stanične linije izvedene iz pobačenih fetusa”, stoji u dokumentu Kongregacije.

Time su nedvosmisleno vjernicima poručili kako se sva odobrena cjepiva mogu koristiti u dobroj savjesti.

Tu je vijest na svom Facebook profilu podijelio i državni epidemiolog Branko Kolarić, inače koordnator Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 nad starijim osobama pri Ministarstvu rada. Evo što je poručio starijima:

“Cjepivo je pred vratima i vjerujem da odmah nakon Božića počinjemo cijepiti najugroženije: korisnike domova za starije koji su već mjesecima deprivirani zbog ove bolesti. Stariji, izdržite još malo!

Jako me veseli da je i Vatikan objasnio važnost pravovremene zaštite zdravlja i života unatoč moralnim dvojbama koje su se ovih dana pojavljivale u raspravama oko vektorskih cjepiva”, napisao je Kolarić.

Cjepivo je pred vratima i vjerujem da odmah nakon Božića počinjemo cijepiti najugroženije: korisnike domova za starije…

Posted by Branko Kolarić on Monday, 21 December 2020

 

Državni epidemiolog Kolarić podijelio zanimljivu vijest te poručio starijima: “Izdržite još malo!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap