Društvo ‘Hrvatska žena’ dijeli posebne narukvice za starije osobe koje im mogu i spasiti život

Ana Kanazir
23. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Društvo ‘Hrvatska žena’ iz Vinkovaca će dijeliti posebne pametne narukvice starijim osobama u utorak, 27. veljače od 10 do 12 sati u prostorijama samog Društva. Ove narukvice mjere krvni tlak, otkucaje srca, broj koraka i pokazuju lokaciju osobe, a imaju i posebnu SOS funkciju. Ipak, ako želite dobiti ovu narukvicu, morate se i prijaviti.

pametna narukvica na ruci

Pametna narukvica | Foto: Facebook, Hrvatska žena

Svaka pomoć starijim osobama dobro dođe, a u Vinkovcima tako mogu dobiti pametnu narukvicu koja će mjeriti funkcije u organizmu poput tlaka.

Umirovljenik telefonirao pomoću sata i podijelio svoje dojmove: 'Danas sam imao čudno iskustvo'

Pametne narukvice mogu biti vrlo korisne, a upravo takve narukvice dijele iz društva ‘Hrvatska žena’. Ove narukvice omogućavaju provjeru krvnog tlaka, otkucaje srca, dnevni broj koraka, a prate i točnu lokaciju na kojoj se starija osoba nalazi. Isto tako, ako je osoba u opasnosti s pomoću narukvice može nazvati kontakt osobu ili aktivirati SOS funkciju.

Besplatne pametne narukvice se dijele u sklopu projekta financiranog iz sredstava Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Podjela je u utorak, 27. veljače od 10 do 12 sati u prostorijama Društva, a bit će održana i edukacija i podrška profesora informatike za korištenje narukvice, kako je napisano na Facebook stranici Društva. Za više informacija i prijave možete nazvati broj 032 540 663 ili se javiti na mail: [email protected].

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap