Drugi rođendan portala mirovina.hr: Imamo puno razloga za slavlje!

mirovina.hr
15. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Na današnji dan prije dvije godine stvorili smo mjesto na Internetu za sve umirovljenike – portal mirovina.hr. U protekle dvije godine uspjeli smo upoznati i bolje razumjeti zlatnu generaciju, prepoznati važne teme i podijeliti ih s onima kojih se najviše tiču te postati digitalni glas umirovljenika. Sve to ne bismo mogli da nema vas, naših čitatelja, zbog kojih se iz dana u dan trudimo biti još bolji!

Kelly Sikkema, Unsplash

Kada smo prije dvije godine pokrenuli portal mirovina.hr i krenuli proučavati i pisati o temama bitnim za umirovljenike imali smo jedan cilj – učiniti umirovljenike vidljivijima u svijetu Interneta. Generacije i generacije onih koji su većinu svog života proveli u potpuno analognom svijetu zaslužile su dobiti svoje mjesto u virtualnoj stvarnosti. Naš konstantan rast čitanosti i pratitelja nam potvrđuju da smo uspjeli ispuniti svoj cilj, odnosno da smo postali digitalni glas umirovljenika.

U Hrvatskoj, prema podacima HZMO-a, živi preko 1,2 milijuna umirovljenika, što čini oko 30 posto stanovništva. Premda skoro trećina stanovništva, često se u javnom prostoru to ne primjećuje. Tako su umirovljenici često marginalizirani i zaboravljeni, a spominju se samo kada postoji neka izravna potreba od njih.

Prilikom pokretanja našeg portala, osim toga, na umu smo imali i činjenicu da su klasična mjesta informiranja umirovljenika televizija i radio te smo odlučili to promijeniti – stvorivši Internet portal s vijestima prilagođenim isključivo za treću generaciju.

Rekordna čitanost

Da je to bila odlična ideja potvrđuje i rekordna čitanost portala mirovina.hr u mjesecu listopadu, kada smo zabilježili preko 200.000 jedinstvenih korisnika, prema podacima Gemius Audience, što nas čini 37. najčitanijim portalom u Hrvatskoj. Također, preko 61 posto naših čitatelja starije je od 55 godina što nas stavlja na vodeću poziciju medija, prema Affinity indexu, kojeg čitaju stanovnici Hrvatske u toj dobnoj skupini.

Osim velike čitanosti, bilježimo i porast naših pratitelja na Facebooku. Našu stranicu mirovina.hr prati skoro 24.000 ljudi, a čak 67 posto njih je starije od 55 godina. Također, naša FB grupa Umirovljenici Hrvatske svakodnevno okuplja sve više umirovljenika, a upravo tamo se odvijaju žustre i dugačke rasprave. Priključite se ako već niste!

Ovim putem htjeli bismo zahvaliti svim čitateljima na danom povjerenju i odabiru nas kao izvorom informacija vezanih uz mirovine, mirovinski sustav i života umirovljenika. I dalje ćemo se truditi biti vaš glas, donositi vam sve najvažnije i najnovije informacije te vas zabaviti kad vam je to potrebno.