Dražen Zečić rastužio fanove objavom: “Godine su učinile svoje…”

Josip Mihaljević
29. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

U srpnju će napuniti 52 godine života, a nakon tri desetljeća glazbene karijere – Dražen Zečić će se postepeno povući iz života samostalnog umjetnika. Koncerata će biti sve manje i manje, a pitanje je hoće li do 2021. godine od njih išta ostati.

dražen zečić

Foto: Dražen Zečić | Youtube screenshot

U emotivnom intervjuu za Novu TV, Dražen Zečić je najavio kako se vrlo brzo planira oprostiti od koncerata. Godine su ga stigle i jednostavno više ne može nastupati jednako često kao i prije, a priželjkuje više odmora i mira u svom životu.

“Godine čine svoje. Što je rekao jedan moj prijatelj, dan mi prolazi jako, jako sporo, ali godina mi proleti. Što starim, sve manje mogu pojesti, manje popiti, manje mogu spavati, samo mi treba više mir”, kazao je.

Velik dio zašto je došlo do takvog kroničnog umora pripisuje koncertima. I zbog toga ih postepeno za iduću godinu smanjuje na minimum, a pitanje je hoće li ih u 2021. godini uopće biti. Pjevanjem će se i dalje baviti, dodaje.

“Sljedeću godinu namještam toliko koncerata koliko je dovoljno da održim firmu i plaćam radnike, ništa više od toga, a 2021. ću vidjeti hoću li doći do onoga da sviram u klubu kako sam počeo, s gitarom, malo priče i 10 pjesama i prehranit se tako. Ali koncert, vidjet ćemo hoće li biti ili neće”, kazao je.

Od države ne očekuje mirovinu

Koncerte je radio u trajanju od dva ili tri sata, ali ne namjerava se oprostiti od njih:

“Ne bih želio ostaviti publiku, dobit će me, ali neću ovisiti zato što to moram, nego zato što to volim raditi. Onda ću vjerojatno imati nešto i za sebe i to mi je penzija, jer ne očekujem ništa od države, nikad mi ništa nije dala pa da će mi dati penziju”, ispričao je Dražen Zečić.

Otkrio je kako već dugo vremena ne živi onako kako želi. A i obaveze su mu postale prevelik teret. Napokon želi malo mira s obitelji, a otvoreno je progovorio i o smrti:

“Vi kad umrete, vas nakon mjesec dana euforije nitko ne poznaje, život ide dalje i to je normalno. Da se meni nešto dogodit, da će netko mojoj obitelji nakon mjesec dana tugovanja i dodvoravnja prići i reći jel vam što treba, možda niti 0,1 posto ljudi. Mislite li da ja nakon 30 godina karijere nisam svjestan toga ili moja obitelj?”, zaključio je Dražen Zečić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap