Drama u centru Zagreba: Vatrogasci iz opožarenog stana izvukli 70-godišnjakinju

Milan Dalmacija
28. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Vatrogasci su iz opožarenog stana u centru Zagreba izvukli 70-godišnju ženu. Njen stan je zahvatila vatra sa stubišta zgrade, kojeg je netko navodno polio benzinom i zapalio.

Ilustracija/PU osječko-baranjska

Zagrebački su vatrogasci u ponedjeljak ujutro iz gorućeg stana u Mesničkoj ulici spasili 70-godišnju ženu. Požar je izbio na stubištu zgrade te se proširio na stanove na prvom katu zgrade u centru Grada.

Vatrogasci su za Index potvrdili da su dojavu dobili u 4.13 sati. Dok su došli, jedan od stanara uspio je ugasiti vatru na stubištu. Ipak, vatrogasci su imali još posla.

– U stan smo ušli nasilnim putem i pronašli žensku osobu u sobi na krevetu te smo je iznijeli iz stana i pružili neodgodivu prvu pomoć davanjem kisika, te je osoba kasnije predana Hitnoj medicinskoj pomoći, poručili su vatrogasci.

Na intervenciji je bilo 13 vatrogasaca s tri vozila. Navodno je netko polio stubište benzinom, a potom i zapalio. No, iz Policijske uprave zagrebačke poručuju kako uzrok požara još nije utvrđen. Dodaju kako je umirovljenica hospitalizirana u KBC Sestre milosrdnice zbog udasanja dima. Očevid je u tijeku.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap