Dragan (79) s Banije sam sebi napravio mrtvački kovčeg: “Umrijet ću u ovom kontejneru”

Josip Mihaljević
11. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter gostovala je u nedjelju kod Aleksandra Stankovića povodom objavljivanja Izvješća za 2021. godinu. Problemi građana bolni su i veliki, a možda ih najbolje opisuje situacija na Baniji gdje se katastrofalne posljedice potresa ne otklanjaju.

umirovljenik dragan

Foto: Umirovljenik s Banije Dragan | FB Screenshot

Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter  objavila je početkom mjeseca Izvješće za 2021. godinu, a u nedjelju je gostovala u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’. Gledatelji su u tijekom emisije mogli upoznati i umirovljenika Dragana (79) s Banije koji možda najbolje sažima sve probleme treće životne dobi.. Siromaštvo, socijalna isključenost i još na sve to žestok potres, odnosno nedostatak obnove.

Živi u kontejneru i predosjeća da će u njemu i umrijeti

Smjestili oca u dom pa požalili: U mjesec i pol dana od fizički jakog starca postao čovjek na samrti

Dragan je novinarima pokazao gdje živi, točno opisujući što je sam morao poduzeti, a što su mu napravili drugi. Većina u selima na Baniji muku muči s istim problemima, a radišni umirovljenik tvrdi da je najveći dio pomoći došao od volontera. Posljednjih 15 mjeseci živi u limenom kontejneru.

“Možete sami zamisliti kako je u kontejneru. Bio sam već ne znam koliko puta u Glini, zvao, pitao, kad će, što će. Nikad ništa. Ja sam 79 godina. Gledam da ću umrijet u tom kontejneru”, kazao je za HRT.

Kamerama HRT-a pokazao je da je sam sebi dao prirediti mrtvački sanduk.

“Bojim se da neće imati tko drugi napraviti”, priznaje umirovljenik.

Prilog možete pogledati i ovdje:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap