Domaći umirovljenici na strani Ukrajine, strahuju od većeg rata i poskupljenja

Josip Mihaljević
3. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Ogromna većina Hrvatske na strani je Ukrajine po pitanju ruske invazije na tu državu. Parlament je praktički jednoglasno (jedan suzdržan glas) usvojio Deklaraciju o Ukrajini u kojoj se osuđuje ruska invazija, a i naši čitatelji su se svrstali na stranu napadnute države. Tek manji dio umirovljenika podržava Ruse, ali brojni strahuju od početka Trećeg svjetskog rata i mogućih poskupljenja.

ukrajina rat

Foto: Pixabay

Prije tjedan dana Rusija je izvršila invaziju na Ukrajinu i na istoku Europe već punih sedam dana bjesni rat. Pitali smo naše čitatelje kako gledaju na tu situaciju i većina ih je, baš kao i većina svijeta, otvoreno stala na stranu napadnute države.

U nešto više od tisuću ispitanika u našoj anketi, preko 50 posto (54,61%) situaciju smatra stravičnom i poručuje kako Rusiju treba zaustaviti. Budući da je Ukrajina svega četristotinjak kilometara udaljena od Hrvatske, svaki četvrti ispitanik (24,93%) strahuje da ne dođe do Trećeg svjetskog rata. Razloga za to možda i imaju jer prvih sedam dana rata svjedočimo daljnjim eskalacijama, a primirja ni na vidiku.

Dodatnih 6,77% ispitanika strahuje od ekonomskih posljedica rata, skupljeg plina i namirnica.

Otprilike toliko (6,66%) ispitanika nešto je optimističnije i smatraju kako je sukob privremenog karaktera.

A na stranu Rusije svrstalo se 7,04% ispitanika koji dodaju da se NATO savez ne treba širiti na istok Europe.

Domaći umirovljenici na strani Ukrajine, strahuju od većeg rata i poskupljenja
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap