Dok drugi reduciraju javni prijevoz, ova županija ga širi uz jeftine karte za umirovljenike

Jasmina Grgurić Zanze
19. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Diljem županije od sredine ožujka počele su voziti nove redovne autobusne linije. Cijene su, kako kažu, simboličke, pokrivenost maksimalna, a pazilo se i na umirovljenički džep. Dok ih drugi ukidaju, oni su uveli čak 79 županijskih i međužupanijskih linija.

Ilustracija: Pixabay

Javi autobusni prijevoz uveden je na području Koprivničko-križevačke županije. Od sredine ožujka pokriveni su s čak 79 autobusnih linija,  44 županijske i 35 međužupanijske. Zajedno obuhvaćaju čak milijun i pol kilometara na godišnjoj razini. Velika je ovo vijest za njihove stanovnike, jer su sada prometno pokriveni, a i cijene nisu velike.

autobus
HSU: "Umirovljenici sa 300 posto skupljom kartom za bus plaćaju nesposobnost Rijeke"

Karte su stipendirane svima, dok su one ipak najpovoljnije za umirovljenike, koji će plaćati svega 20 posto od pune cijene mjesečne karte, piše e-podravina.

Najjeftinija je jednosmjerna karta za umirovljenike za samo 1,60 kuna, a najskuplja 10 kuna. Za sve ostale cijene se kreću od osam do 50 kuna.

Mjesečne karte podijeljene su na radničke, umirovljeničke, studentske i učeničke, s time da učenici imaju daleko najpovoljnije cijene, a radničke su najskuplje. One za umirovljenike i studente su identične, a mjesečna karta obračunava se na bazi 44 vožnje.

Dok drugi reduciraju javni prijevoz, ova županija ga širi uz jeftine karte za umirovljenike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap